Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Μουσικόραμα: Η εκπομπή που καθήλωνε τους έφηβους της δεκαετίας του ΄80 μπροστά στις τηλεοράσεις τους

Το θρυλικό «Μουσικόραμα» της ΕΡΤ και ο μύθος του παρουσιαστή του 
40 χρόνια συμπληρώθηκαν, από την προβολή της πρώτης μουσικής εκπομπής «Μουσικόραμα» στην ΕΡΤ. 
 
Η αρχική ονομασία της εκπομπής ήταν «Μουσική Ποπ», όμως ύστερα από τρεις εκπομπές, μετονομάστηκε (22/10/82) και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία τη δεκαετία του ’80. 

Προβαλλόταν τα απογεύματα της Παρασκευής, πριν από τις 9.00μμ, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 1982 μέχρι την ολοκλήρωσή της, το Σάββατο 15 Ιουνίου 1991.

Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιώργος Ζιάκας, ενώ η μουσική σύνθεση στους τίτλους έναρξης, με τις εναλλαγές εικόνων από καλλιτέχνες σε ρυθμό πολυβόλου, ήταν του Σταύρου Λογαρίδη. Η ίδια μουσική είχε χρησιμοποιηθεί και στην ταινία «Οι Απέναντι» (1981). Ο παρουσιαστής της εκπομπής, που δημιούργησε «σχολή» στα μουσικά-τηλεοπτικά 80’s, ήταν ο Γιώργος Γκούτης.
Με το ήρεμο ύφος του και τις πολλές μουσικές γνώσεις, έγινε ο πατριάρχης των βίντεο-κλιπς στην Ελλάδα.


Μια φορά το μήνα οι τηλεθεατές διαμόρφωναν με τις προτιμήσεις τους το playlist της εκπομπής, στέλνοντας γράμματα στο Μουσικόραμα.
Το θρυλικό «Μουσικόραμα» της ΕΡΤ και ο μύθος του παρουσιαστή του
Η εκπομπή υπήρξε μια από τις λίγες πηγές ενημέρωσης που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη δεκαετία του ’80 για την παγκόσμια μουσική σκηνή. Μόλις 40 λεπτά την εβδομάδα, Παρασκευή απόγευμα, αρκούσαν για να «παρελάσουν» μπροστά στην οθόνη οι :
Human League – Duran Duran – Yazoo – Imagination – Talk Talk – Depeche mode – Wham – Cyndi Lauper – Alphaville – Laura Branigan – Cure – Bon Jovi – INXS – Kajagoogoo – Sade – Spandau Ballet – Level 42 – Bryan Ferry – Chicago αλλά και Ιron Maiden – Saxon – New Model Army – Stray Cats – Motorhead κλπ, ενώ πλήθος αφιερωμάτων προσπαθούσαν να «στριμωχτούν» στο 40λεπτο της εκπομπής, όπως επίσης και αποκλειστικών συνεντεύξεων που συνοδεύονταν από… ανεπίσημα βίντεο-κλιπς που δημιουργήθηκαν από την ΕΡΤ και την παραγωγή της εκπομπής. Όπως η Sandra με το In the heat of the night…¨
Ο Γιώργος Γκουτης, μουσικά και αισθητικά, έδειχνε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο New Wave. Στον χρόνο που διαρκούσε η εκπομπή, παρουσίαζε με ευγένεια ότι προλάβαινε, από underground μέχρι mainstream, αφού λόγω περιορισμένου χρόνου έκοβε στη μέση πολλά από τα βίντεο-κλιπς.
Το θρυλικό «Μουσικόραμα» της ΕΡΤ και ο μύθος του παρουσιαστή του
Η εκπομπή ήταν τόσο δημοφιλής ώστε φάστφουντ της εποχής έγραφαν τις εκπομπές σε βιντεοκασσέτες και τις πρόβαλαν στο χώρο τους για να μαζέψουν πελάτες.
Ο αξιοπρεπής, επαγγελματίας, ευγενικός παρουσιαστής με τις πολλές μουσικές γνώσεις, Γιώργος Γκούτης, εξαφανίστηκε από την τηλεόραση ύστερα από την ολοκλήρωση της εκπομπής το 1991.
 Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, αναφέρουν ότι έγινε κορυφαίο στέλεχος ασιατικής τράπεζας που ασχολείται με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους.¨ dinfo.gr

 
*Αναδημοσίευση 2022

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael