Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εταιρεία δίνει τέσσερις μέρες επιπλέον άδεια στους μη καπνιστές υπαλλήλους της


Ο Don Bryden είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία KCJ Training and Employment Solutions στην πόλη Stratton της Αγγλίας.
  • Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι οι καπνιστές μπορεί να κάνουν, συνολικά, μέχρι και μία ώρα διάλειμμα στη βάρδιά τους για τσιγάρο.
«Παρακολουθούσα τους καπνιστές, που έκαναν τέσσερα, πέντε ή και δέκα τσιγάρα τη μέρα και έβγαιναν έξω, κάθε φορά, για, περίπου, 10 λεπτά. Κοίταξα μετά τους άλλους, που δεν καπνίζουν, οι οποίοι είναι πάντα στα τηλέφωνα, πληκτρολογούν και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, σκέφτηκα ότι, αυτοί πρέπει να αποζημιωθούν», είπε ο Bryden στο Swindon Advertiser.
Και συνέχισε: «Πέρυσι, είδα κάτι στα social media, που έλεγε, χιουμοριστικά, ότι οι μη καπνιστές εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον τέσσερις μέρες άδεια. Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια καλή ιδέα, αλλά κανείς δεν είπε ότι θα το κάνει πράξη. Οπότε, άρχισα να το δουλεύω στο μυαλό μου και στις αρχές Ιανουαρίου αισθανόμουν… γενναιόδωρος και το έκανα»!
Όταν, ωστόσο, έκανε την ανακοίνωση, κάποιοι, γνωστοί μανιώδεις καπνιστές στην εταιρεία, του είπαν ότι έχουν κόψει το τσιγάρο τώρα πρόσφατα. Ο Don, ωστόσο, τους απάντησε κατηγορηματικά «είναι αστείο, δεν δουλεύει έτσι! Σταματήστε το κάπνισμα για 12 μήνες και μετά θα πάρετε τις τέσσερις μέρες».
«Δούλευα στις προσλήψεις για δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για 20 χρόνια και, πολλές φορές, οι εργαζόμενοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και γίνονται απλοί αριθμοί. Με βάση αυτό, προσπαθώ πάντα να τους δίνω κάτι ανταποδοτικά για την προσφορά τους, άσχετα με τον μισθό τους. Ελάχιστα κίνητρα έστω, για την ενθάρρυνσή τους.
Για παράδειγμα, πέρυσι πήραμε όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες μας και πήγαμε στην Ισπανία για ένα σαββατοκύριακο, με ποδηλασία και rafting. Μπορεί να μην κάνει την επιχείρηση πιο κερδοφόρα όλο αυτό, αλλά έχει δημιουργήσει πίστη και θετική νοοτροπία και την αίσθηση ότι εδώ είμαστε μια οικογένεια», πρόσθεσε.


aftodioikisi.gr



Κάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael