Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Bettelman - Πουτίγκα από μπριός και κεράσια

Αλσατικό παραδοσιακό γλυκό από ζύμη μπριός. Το όνομά του σημαίνει “ζητιάνος” και γίνεται με διάφορα φρούτα, ανάλογα με την εποχή, συνήθως κεράσια ή μήλα.

ΥΛΙΚΑ

Μπριός

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
6 αυγά
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλάτι
15 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
2 κ.σ. γάλα, χλιαρό

Πουτίγκα

500 γρ. φρέσκο γάλα
270 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
5 κρόκοι αυγών
60 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, ή ξανθές σταφίδες
40 γρ. ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα ή κράνμπερι)
1/2 κλωναράκι βανίλιας (τα σποράκια από το εσωτερικό της)
1 ξυλάκι κανέλας

Μπριός

Διαλύουμε τη μαγιά σε μια κουταλιά χλιαρό γάλα. Διαλύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη στην άλλη κουταλιά.
Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά με το γάντζο για τις ζύμες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη και τέλος ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος-αλατιού-ζάχαρης. Αφαιρούμε το 1/3 της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σε αυτό κομμάτι κομμάτι το μαλακωμένο βούτυρο ζυμώνοντας με το χέρι και διπλώνοντας συνεχώς τη ζύμη έως ότου ενσωματωθεί όλο το βούτυρο.
Ενώνουμε τα δύο ζυμάρια ζυμώνοντάς τα μαζί για λίγο και ξεκουράζουμε το ζυμάρι που θα προκύψει (σκεπασμένο με μεμβράνη) για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον, να φουσκώσει. Ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη με το χέρι μας για να ξεφουσκώσει, την σκεπάζουμε ξανά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί εκ νέου στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.

Πουτίγκα

Βράζουμε το γάλα μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και την κανέλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τους κρόκους και τη ζάχαρη και μόλις κάψει το γάλα, το προσθέτουμε κι αυτό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Βάζουμε μέσα τη μισή ζύμη μπριός και την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να απλώσει μέσα στο ταψί όπως μια ζύμη πίτσας. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος, τα κεράσια ή τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί στο οποίο ρίχνουμε νερό, μέχρι τη μέση. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ελέγχοντας συχνά το χρώμα.




steliosparliaros.gr





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael