Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πάνω από 4 δισ. Ευρώ στην Ελλάδα για την απεξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα



Ανάμεσα στα 3,7 και τα 4,4 δισ. Ευρώ θα κυμανθούν τα ποσά τα οποία θα επενδυθούν στην Ελλάδα, σε πρώτη φάση για τη σταδιακή απεξάρτηση της από το λιγνίτη και τα ορυκτά καύσιμα, στο πλαίσιο του σχεδίου για μια δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα παρουσιάσει η Κομισιόν σε λίγη ώρα στο Στρασβούργο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr η Ελλάδα θα λάβει 294 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο για την δίκαιη μετάβαση και περίπου 1,2 δισ. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Πλέον αυτών θα προστεθούν προνομιακά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το συνολικό ποσό που θα φτάσει στη χώρα θα κυμανθεί ανάμεσα στα 3,7 και τα 4,4 δισ. Ευρώ.

Ο μεγαλύτερος αποδέκτης αυτών των ποσών θα είναι η γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (200.000 κάτοικοι) και τα ποσά υπολογίζεται ότι υπόκεινται σε πολλαπλασιαστή Χ4 σε ό,τι αφορά το περιφερειακό ΑΕΠ, μετά την απολιγνιτοποίηση. Η πηγή που ενημέρωσε το Real.gr συνιστά ότι η έμφαση από εδώ και στο εξής θα πρέπει να δοθεί στην απορρόφηση.


πηγη real.gr





Κάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael