Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πλειστηριασμοί : «Παγώνει» το ηλεκτρονικό σφυρί έως τις 26 Ιανουαρίου



Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «παγώνουν» καθώς οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους 
 
Πλειστηριασμοί : «Παγώνει» το ηλεκτρονικό σφυρί έως τις 26 Ιανουαρίου | in.gr





Στον «πάγο» μπαίνουν για τις επόμενες 2,5 εβδομάδες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του κλάδου η αποχή θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η τακτική συνέλευση των συμβολαιογράφων.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και μάλιστα απέχουν πανελλαδικά εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις οποίες καθίσταται αρμόδιοι για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων και βεβαίωσης του φόρου ενώ σε περίπτωση παραλείψεων και λαθών απειλούνται με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε και στη συνέλευση τους την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η αρμόδια ΔΟΥ το ύψος του φόρου.

Για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοσίου.

Οι πλειστηριασμοί...

 

διαβάστε την συνέχεια στο in.gr





Κάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael