Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020Το Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη  Σισανίου  και  Σιατίστης κυρού Παύλου θα τελεστή την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό  Μητροπολιτικό  Ναό  Αγίου   Δημητρίου Σιάτιστας.


Ο κυρός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, εκοιμήθη αιφνιδίως στην γενέτειρά του Χαλκίδα, σε ηλικία 72 ετών.
Ήταν λόγιος Ιεράρχης με σπουδαίο συγγραφικό έργο και εθνικό λόγο! Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων τον Μακαριστό  Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.

 
Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. 

Ιδιαίτερη μέριμνά του  ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων. Στα 13 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης ΝασιάδηςΚάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...