Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η UEFA αλλάζει το VAR: Περιθώριο 15 εκατοστών στο οφσάιντ!

Επανεξέταση για το χέρι στην περιοχή και αίτημα για έλεγχο από τις ομάδες 




Κάποιοι θεώρησαν ότι το VAR θα έλυνε τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί, υπάρχουν νέα θέματα που έχουν προκύψει.


Τα αρμόδια όργανα της UEFA έχουν καταλήξει στις προτάσεις τους προς το διεθνές συμβούλιο, το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει σχετικά με τους κανονισμούς και το οποίο θα συνεδριάσει στις 29 Φεβρουαρίου στο Μπέλφαστ.
Εκεί, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «AS», αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση για να επικυρωθούν ή για να απορριφθούν όσα ζητά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Το κυριότερο εξ αυτών αφορά το οφσάιντ
«Οι γραμμές που βλέπουμε, είναι σχεδιασμένες από τους ανθρώπους στο VAR, οπότε υπάρχει μια υποκειμενικότητα στην όλη διαδικασία.
Οπότε, η πρότασή μας είναι -θα το συζητήσουμε και με τους διαιτητές μας- να υπάρξει μια "ανεκτικότητα", ένα περιθώριο 10-20 εκατοστών. Αν ένας παίκτης έχει μεγάλη μύτη ή φορά παπούτσι ένα νούμερο μεγαλύτερο, είναι θέμα» σχολίασε πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Το αίτημα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας φαίνεται πως αφορά περιθώριο 15 εκατοστών για να θεωρηθεί εκτεθειμένος ή όχι ένας ποδοσφαιριστής.

Βασικό ζήτημα και η επανεξέταση για το χέρι στην περιοχή
Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, η UEFA έκανε ένα… πείραμα με τους προπονητές. Μεταξύ αυτών ήταν ο Κλοπ, ο Γκουαρντιόλα, ο Αλέγκρι, ο Αντσελότι και ο Ζιντάν.
Σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον επικεφαλής διαιτητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Ρομπέρτο Ροσέτι, αυτός τους έδειξε μια φάση με χέρι στην περιοχή και ζήτησε τη γνώμη τους.
Οι μισοί είπαν ότι θα έπρεπε να υποδειχθεί παράβαση, οι υπόλοιποι ότι δεν υπήρχε πέναλτι.

Τελευταίο θέμα το να ζητούν VAR και οι ομάδες
Στην ίδια συνάντηση οι προπονητές έθεσαν ένα ερώτημα.
Για ποιο λόγο στα υπόλοιπα αθλήματα που χρησιμοποιείται το βίντεο ριπλέι μπορούν οι προπονητές ή οι αθλητές να ζητούν τον έλεγχό του και στο ποδόσφαιρο αυτό να αφορά μόνο τον διαιτητή;
Υπάρχει, λοιπόν, η σκέψη να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να ζητήσουν έλεγχο του VAR μία φορά σε κάθε ημίχρονο!




real.gr


Κάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...











Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael