Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ΓΣΕΕ για την παγκόσμια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP25)



Έχουμε μόλις μια δεκαετία για να σταθεροποιήσουμε την κλιματική κρίση και μόλις ένα χρόνο για τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δεσμεύσεις τους για να ανταποκριθούν σε αυτή τη δοκιμασία.

Τα συνδικάτα παγκοσμίως απαιτούν : 

· Πιο φιλόδοξους στόχους για τη Δίκαιη Μετάβαση
Τα συνδικάτα διεκδικούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε έναν ζωντανό πλανήτη. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσω των εγγυήσεων των μέτρων Δίκαιης Μετάβασης για όλους τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους, θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να αγγίξουν, ακόμη και να ξεπεράσουν τους στόχους τους. Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος το 2019 (COP25) πρέπει να αναδείξει τη δέσμευση των κυβερνήσεων να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να αναβαθμίσουν τους στόχους τους για την ανάπτυξη νέων κλιματικών σχεδίων, τις εθνικά καθορισμένες συνεισφορές (NDCs) που αναμένονται το 2020. 

· Δέσμευση στην πρωτοβουλία "Κλιματική δράση για θέσεις εργασίας"
Τα συνδικάτα παροτρύνουν τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στην "Πρωτοβουλία για τη δράση για το κλίμα και τις θέσεις εργασίας" που ξεκίνησε στη σχετική Σύνοδο
Κορυφής το 2019 στη Νέα Υόρκη. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η φωνή των εργαζομένων που πλήττονται από την κλιματική κρίση και θα επηρεαστούν από τις πολιτικές για το κλίμα.
· Υποχρέωση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, υποστήριξη των πιο ευάλωτων

Η επαρκής χρηματοδότηση για το κλίμα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αποτελεσματικής πολιτικής για το κλίμα. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον Παγκόσμιο Βορρά και να τεθεί ο Παγκόσμιος Νότος σε αναπτυξιακή πορεία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Οι κυβερνήσεις πρέπει να ανταποκριθούν στην υπόσχεσή τους να κινητοποιήσουν 100 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2020.

Το μήνυμά μας για όλους τους ηγέτες όλων των χωρών είναι ξεκάθαρο: έχουμε μόνο 10 χρόνια. Μη μένουμε μόνο στα λόγια, τα φιλόδοξα σχέδια και η Δίκαιη Μετάβαση είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε κάθε έθνος.
• Να σταματήσουν τα μέτρα καθυστέρησης, να αυξήσουν τους στόχους τους στις εθνικά καθορισμένες εισφορές (NDCs).
• Να ξεκινήσει η υλοποίηση του κοινωνικού διαλόγου που είναι ζωτικής σημασίας για τις συμφωνίες που παρέχουν Δίκαιη Μετάβαση για όλους.
• Νομοθεσία για τη δράση για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις.
• Μια Νέα Πράσινη Συμφωνία πρέπει να σημαίνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο σε κάθε χώρα που θα έχει στο πυρήνα της τα εργατικά δικαιώματα, φιλοδοξία για το κλίμα και τη Δίκαιη Μετάβαση.












Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael