Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ένα σπάνιο φυσικό θέαμα: η έρημος που γίνεται θάλασσα! (εικόνες)

Η ιστορία 200 εκατομμυρίων ετών και οι ισχυροί σεισμοί που άλλαξαν την τοπογραφία
Για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση αλυκές του κόσμου είναι μία τεράστια λευκή έρημος. Και το υπόλοιπο διάστημα εξαφανίζεται τελείως.

Σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων από την Αραβική Θάλασσα, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, στα δυτικά της Ινδίας, μία τεράστια έκταση με νιφάδες αλατιού, που μοιάζουν με χιονονιφάδες, συνθέτουν το εξωπραγματικό τοπίο της εντυπωσιακής αλυκής που φτάνει βόρεια μέχρι τα σύνορα της Ινδίας με το Πακιστάν. Γνωστή ως Rann of Kutch, η περιοχή αυτή χωρίζεται σε δύο μέρη: το Great Rann, που καλύπτει 19.000 τετραγωνικά μέτρα, και το Little Rann, το οποίο αποτελείται από περίπου 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μαζί αυτές οι δύο εκτάσεις σχηματίζουν μία από τις μεγαλύτερες αλμυρές ερήμους στον κόσμο και παρέχουν το 75% της συνολικής ποσότητας αλατιού που παράγεται στην Ινδία.

Ωστόσο, για πολλούς μήνες, κάθε καλοκαίρι, καθώς η περιοχή πλημμυρίζει από τις βροχές των μουσώνων, η αλμυρή γη εξαφανίζεται και μεταμορφώνεται σε μια λαμπερή περίκλειστη θάλασσα, που λάμπει εκθαμβωτικά κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ο κύκλος του αλατιού...


η συνέχεια εδω



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael