Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε δύο γυναίκες! Δαγκώματα από το κεφάλι μέχρι τα πόδιαΤο περιστατικό σημειώθηκε προχθές στις 16:40 και η 84χρονη λίγο αργότερα διακομιζόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με δαγκωματιές από αδέσποτο σκύλο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η σοκαρισμένη γυναίκα έφερε δαγκωματιές στο κεφάλι, τον αυχένα, τα χέρια και τα πόδια. Ο αδέσποτος σκύλος την τραυμάτισε στην προσπάθειά της να σώσει το αγαπημένο της τετράποδο.
Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου για περαιτέρω νοσηλεία και παρέμεινε νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο και χθες.

Η 84χρονη βίωσε απερίγραπτη τραυματική εμπειρία. Αναστατωμένη από την επίθεση, δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Γείτονάς της, μάρτυρας του επεισοδίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους γιατρούς για την επίθεση, δίνοντας λεπτομέρειες για τις στιγμές φρίκης που έζησε η γυναίκα, όταν ενώ περπατούσε αμέριμνη με τον σκύλο της αδέσποτο ζώο τούς επιτέθηκε.

Το περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό προχθές. Θύμα επίθεσης επίσης από αδέσποτο σκύλο έπεσε και άλλη γυναίκα στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, περίπου την ίδια ώρα στις 16:50.

Η γυναίκα απολάμβανε τον απογευματινό της περίπατο, όταν σκύλος της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο χέρι, δίχως εκείνη να προκαλέσει το ζώο. Από τη μία στιγμή στην άλλη η αναστατωμένη γυναίκα βρέθηκε στο Νοσοκομείο και οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προχωρούσαν σε συρραφή του τραύματός της. Συγγενείς της που ειδοποιήθηκαν έσπευσαν άμεσα στο Νοσοκομείο.

Οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου καλούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αντιμετωπίζουν περιστατικά τραυματιών από δαγκωματιές σκύλων.


Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.grnewsit.gr