Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στην περίοδο του χειμώνα δίνει στους οδηγούς η "Εγνατία Οδός Α.Ε"




Τους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης κατά την περίοδο του χειμώνα υπενθυμίζει στους οδηγούς η "Εγνατία Οδός Α.Ε.", με αφορμή και την επιδείνωση του καιρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Πριν από το ταξίδι τους, οι οδηγοί πρέπει να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού, να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό), να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για τους επιβάτες, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετήσουν και να τις χρησιμοποιήσουν.
Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα του οχήματός τους, να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων, να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα την ώρα που πραγματοποιούν αποχιονισμό.

Ειδικά οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων ή ισχυρών ανέμων. Οι οδηγοί που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της μπορούν να καλούν, αν χρειαστεί, τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 1077.





alphatv.gr









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael