Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Facebook: Σάλος από τη μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζειΔεν έφτανε η φωτογραφία... θέλουν και βίντεο τώρα!

Facebook: Το κοινωνικό μέσο δικτύωσης συνεχίσει τις αλλαγές του με σκοπό την καλύτερη και συνάμα ασφαλέστερη λειτουργία από πλευράς των χρηστών. Η αλλεπάλληλη χρήση εκατομμυρίων ψεύτικων προφίλ έχει επιφέρει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια, με τους ιδρυτές του Facebook να προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να βρουν τη λύση που θα περιορίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Το Facebook εφηύρε μια καινοτομία δημιουργώντας μια εφαρμογή που θα μπορεί να αναγνωρίζει τον πραγματικό χρήστη του κάθε προφίλ. Η διάσημη πλατφόρμα εξετάζει την χρήση του video selfie, το οποίο θα επιβεβαιώνει αν ο κάτοχος ενός λογαριασμού είναι όντως το πραγματικό πρόσωπο.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή
Ο χρήστης θα ανοίγει την κάμερά του για video selfie. Θα φέρνει την κάμερα στο ύψος του ματιού και θα ακολουθεί τις οδηγίες. «Αυτό θα μας βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να δούμε ότι είστε όντως πραγματικό πρόσωπο», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το Facebook. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η είδηση της… καινοτομίας που ετοιμάζει η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει προκαλέσει σάλο στα social media, μια και το παρελθόν είναι… βεβαρυμμένο αναφορικά με υποθέσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο το Facebook ευελπιστεί να περιορίσει το πρόβλημα με τα εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ.
 aftodioikisi.gr