Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εικόνες καθημερινότητας του Αγίου Όρους

Εικόνες από την μοναστική ζωή στο Περιβόλι της Παναγίας από τον μοναχό Γαβριήλ της Μονής Φιλοθέου, θα παρουσιαστούν στη Νέα Ιωνία Βόλου 
 
 
Με ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία ο μοναχός Γαβριήλ της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους αποτυπώνει την καθημερινότητα στη μοναστική πολιτεία. Οι φωτογραφίες του αποτελούν τεκμήρια της ασκητικής ζωής και της πνευματικότητας στον Άθω. Μέρος της δουλειάς του, που μετρά αρκετά χρόνια και έχει φιλοξενηθεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ως τις 17 του μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας του δήμου Βόλου.
agioritiki_estia_monaxos_gabriel_3.jpg
Την έκθεση που έχει τίτλο «Άθως-Επέκεινα των ορίων του Χρόνου του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεϊτου», διοργανώνουν από κοινού, ο φορέας πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης.
agioritiki_estia_monaxos_gabriel_4.jpg
Σε αυτήν παρουσιάζεται το φωτογραφικό έργο του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεϊτη, ο οποίος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο στιγμές της καθημερινής ζωής στο Άγιον Όρος, με τεχνική αρτιότητα και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία. Μέσα από το υλικό του, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί της μοναστικής ζωής και να θαυμάσουν την απλότητα και ταυτοχρόνως το μεγαλείο του Αγίου Όρους. Ο θεατής αυτών των εικόνων δεν νιώθει την αποξένωση που προκαλείται από τη συνάντηση με έναν κόσμο ακατάληπτο, μεταφυσικό. Χωρίς να χάνουν από την πνευματικότητα και την ασκητικότητά τους, οι μορφές του Γαβριήλ είναι προσιτές, πάσχουν, μοχθούν, αναπαύονται, προσεύχονται, χαμογελούν, βρίσκονται κοντά μας.
agioritiki_estia_monaxos_gabriel_5.jpg
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας και τμήμα της έχει φιλοξενηθεί παλαιότερα τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Κοζάνη. Ο μοναχός Γαβριήλ είναι μέλος της Μοναστικής Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους. Η ενασχόλησή του με την φωτογραφία ξεκίνησε όταν διακονούσε στη Μονή στην ξυλογλυπτική και δημιουργούσε έργα εκκλησιαστικής τέχνης.
agioritiki_estia_monaxos_gabriel_1.jpg
Σύντομα, ο περιβάλλον χώρος, τα πρόσωπα και η εν γένει ζωή του Αγίου Όρους τον έκαναν να στρέψει προς τα εκεί τον φακό του, απεικονίζοντας με επιμονή, υπομονή και εφευρετικότητα, στιγμιότυπα από την ζωή στο μοναδικό αυτόν Τόπο. Έργο καθόλου εύκολο, κατά το μέτρον ανοχής του περιβάλλοντος του, το οποίο έχει συμπεριληφθεί σε αρκετά λευκώματα που κυκλοφόρησαν. ethnos.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael