Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: «Πινελιά» ομορφιάς με πίνακες του Σιατιστινού Ζωγράφου Κώστα Ντιό, θα κοσμούν το εσωτερικό του Γυμνασίου «Γ. Παπαγεωργίου» (φωτο)


Μεσημέρι Κυριακής και βρισκόμαστε στο γυμνάσιο Γεώργιος Παπαγεωργίου της Σιάτιστας. Εκεί μας περίμενε, κατόπιν συνεννοήσεως βεβαίως ο διευθυντής του γυμνασίου Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος σκέφτηκε και πήρε την πρωτοβουλία να αναρτήσει στους χώρους του γυμνασίου έργα ζωγραφικής του μεγάλου μας δημιουργού Κώστα Ντιό. Να κάτι που έως τώρα απ’ ότι ξέρω, δεν θέλησε κάνεις Σιατιστινός να σκεφτεί ή να πράξει.


Θαυμάσια ιδέα του Γιάννη και οφείλω να του πω συγχαρητήρια! Τα έργα του Κώστα που ανάμεσα τους υπάρχουν αρκετά θέματα από τη Σιάτιστα και τα αρχοντικά της και που δεν έχουν την ανάγκη αναλύσεων και περιγραφών από τη μεριά μου, είναι εξαιρετικά! 
Ο Γιάννης μας ξενάγησε στις αίθουσες του γυμνασίου και μας παρουσίασε τα έργα σε κορνίζες και τελάρα και τις διάφορες επεξεργασίες που τους έγιναν αλλά μας έδειξε και τους χώρους που θα αναρτηθούν. Πολύ το χαρήκαμε όλο αυτό να λοιπόν που ο Κώστας με την τέχνη του καταρρίπτει το παλιό ρητό: ΄΄ Ουδείς προφήτης στον τόπο του΄΄ . Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τους πολιτικούς, κάποιους επιτήδειους και τους πονηρούς, αναφέρει ο  Αργύρης Παφίλης στο facebook.








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael