Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΚΚΕ: Έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής και χρυσορυχείο για τους επενδυτές η καύση απορριμμάτων


Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να αντιδράσει απέναντι στο ενδεχόμενο που αφορά την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων. 

Έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα οι «φωνές» και τα σχέδια, στα πλαίσια της λεγόμενης «κυκλικής οικονομίας», για καύση απορριμμάτων και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στην περιοχή των ορυχείων της ΔΕΗ.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γονείς και οι νέοι δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η περιοχή που ζούμε και αναπνέουμε, σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων!
Λέμε όχι στην καύση των σκουπιδιών, η οποία βλάπτει σοβαρά την υγεία και το περιβάλλον για τα κέρδη των λίγων! 

Το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στην καύση των απορριμμάτων. Στέκεται απέναντι στην οικονομία που δίνει τη δυνατότητα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να σπέρνουν τον καρκίνο από τις καμινάδες τους, με σκοπό να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και να ανταγωνιστούν η μία με την άλλη με καλύτερους όρους. Βρίσκεται απέναντι στην οικονομία που βασίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος και αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, τον εργάτη ως φθηνό αναλώσιμο, το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων. 

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η υλοποίηση τους έρχεται στο έδαφος που έστρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι πολιτικές αποφάσεις των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, τις οποίες συνεχίζει και κλιμακώνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες ενσωμάτωσαν και εφάρμοσαν μέχρι τελευταία λέξη τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για την περιβαλλοντική πολιτική. 

Καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος είναι ασυμβίβαστα!
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, μέσα από τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, να ξεσηκωθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο έγκλημα εις βάρος της υγείας του λαού. Να απαιτήσουν: 

Να σταματήσουν, εδώ και τώρα, τα σχέδια για καύση σκουπιδιών. 

Να διεκδικήσουν:
§ Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
§ Συνεχείς έλεγχοι στις ρυπογόνες επιχειρήσεις με ευθύνη του κράτους για την προστασία της δημόσιας υγείας, των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων. ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael