Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται μεταβολή του καιρού, από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά θα ενταθούν.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική και τη νότια χώρα και εκτός από τη δυτική Ελλάδα, θα επηρεαστούν επίσης οι δυτικές Κυκλάδες και η περιοχή της Κρήτης.
Χιονοπτώσεις στα ορεινά τη Δευτέρα
Όλο αυτό το σύστημα, μέσα στη Δευτέρα, θα επεκταθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα, με τα περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και στα νότια.Επίσης, δεν θα λείψουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, σε μεγάλο, όμως, υψόμετρο, λόγω των νοτιάδων, οι οποίοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι και τοπικά, θα είναι θυελλώδεις και θα φτάνουν και τα οκτώ μποφόρ στα πελάγη.
Πιο ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν «γεμάτα» τα οκτώ μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα αρχίσουν σταδιακά να στρέφονται σε βοριάδες και μέσα στη Δευτέρα, στη δυτική Ελλάδα, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση.
Την Τρίτη, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μόνο στις ανατολικές περιοχές, με μικρή κάμψη της θερμοκρασίας.
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, με τις καταιγίδες να αναμένονται να είναι ισχυρές στην ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες.Ωστόσο αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα και μετά, η οποία θα ξεκινήσει βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
neaselida.gr





























