Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς για τα Χριστούγεννα;

 
Τα Χριστούγεννα είναι μόλις πέντε εβδομάδες μακριά και οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους στο σπίτι.

Το καλύτερο διάστημα για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι 40 μέρες περίπου πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο ο κόσμος στολίζει όλο και νωρίτερα το σπίτι του.

Και ειδικά αν έχει μικρά πιτσιρίκια που ζητούν από τους γονείς τους να μπουν νωρίτερα σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία.
Τα social media έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και οι περισσότεροι έχουν ποστάρει στο προφίλ τους το δικό τους χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο και έτσι εξηγείται που ο περισσότερος κόσμος θέλει να στολίσει από αρχές Νοεμβρίου.
Οι ημέρες των Χριστουγέννων φέρνουν τόση χαρά που αρκούν για να «γεμίσουν οι μπαταρίες» για τους περισσότερους ανθρώπους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, λένε οι ειδικοί.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Σύμφωνα με έρευνες τις ημέρες των γιορτών ποικίλα ερεθίσματα και καταστάσεις προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο ευφορία: η διάθεση για προσφορά και αγάπη, αλλά και η διάθεση για ξεκούραση, ή απλά διασκέδαση.
Η αναμονή των Χριστουγέννων δίνει από μόνη της ισχυρά κίνητρα για θετικές σκέψεις και συναισθήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να θέλουν να βάλουν θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι τους στολίζοντάς το.
Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέρνουν στην επιφάνεια τα έντονα συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας, σημειώνουν οι ειδικοί.
Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι αναμνήσεις χαράς, ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς.
Δείτε εδώ:


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monique (@thethankfulfarmhouse) στιςΗ δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη { Whit } (@our.rustic.home) στιςY llego la navidad 🎄 en esta casa ❤️ nuestro árbol es básicamente mi única decoración navideña (no tengo espacio para guardar mucho en mi casa 😊). Este árbol 🌲 tienen ya 7 años con nosotros y hace 3 años que no compro ni un alfiler para el árbol pero soy muy clásica así que todos los años según lo que me provoca he ido rotando lo que ya tengo 😜. A la final lo que más importa es lo bonito que es decorarlo con todas esas ilusiones del comienzo de esta época del año tan bonita y de lo que sentimos al verlo decorado todas las noches cuando prendemos sus luces 💡❤️. Este año más que nunca estoy determinada a darle importancia a lo que verdaderamente tiene valor en esta época y que tantas veces se pierde 🎄❤️. #christmas #christmastree #navidad #arboldenavidad
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη R O S A N A F I N O L (@rosyfinol) στις


Αλλά τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους γιορτή χαράς. Οι ημέρες των γιορτών προκαλούν σε πολλούς άγχος έως τάσεις κατάθλιψης.
Οι οικονομικές δυσκολίες, η αδυναμία πολλών να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που είναι μακριά, το γεγονός ότι δεν μπορούν να αγοράσουν κάποια δώρα και πράγματα για το γιορτινό τραπέζι είναι μερικοί λόγοι που οι γιορτές φέρνουν μελαγχολία σε κάποιους.like.philenews.comhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael