Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

https://i.imgur.com/teIkUvD.jpeg

Type Here to Get Search Results !

Χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές προτάσεις


Έρχονται αυτές οι μοναδικές γιορτινές ημέρες να «ανεβάσουν» λίγο τη ψυχολογία μας και να αισθανθούμε για λίγο παιδιά! Να χαμογελάσουμε, να δημιουργήσουμε, ν’ αλλάξουμε λίγο το μικρο-περιβάλλον μας και να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας γιορτινά χρώματα.

Το εκθαμβωτικό κόκκινο, το ήρεμο πράσινο, το κομψό χρυσό, το διαχρονικό ασημί, το διακριτικό λευκό και πολλά άλλα, όπως το μπλε, το φούξια και ό,τι άλλο προστάζει η φαντασία μας. Διοργανώνουμε μικρές συγκεντρώσεις στα σπίτια με καλούς φίλους, ανέμελες απογευματινές βόλτες και «κλέβουμε» λίγο από το πνεύμα των Χριστουγέννων, όπου κι αν βρεθούμε.
 

Φέτος λέμε ναι στα χρώματα και στα αρώματα! Λέμε ναι στις δημιουργικές στιγμές!  Όχι μόνο επειδή το απαιτούν οι καιροί που διανύουμε αλλά επειδή μας αρέσει να φτιάχνουμε στολίδια και δωράκια χειροποίητα. Έχουν πραγματική «αξία» γιατί εμπεριέχει συναίσθημα, ξοδεύουμε χρόνο πραγματικό για τους αγαπημένους μας και τέλος, επειδή θέλουμε να το «γιορτάσουμε» όλο και περισσότερο. Δεν χρειάζεται να ξοδευτούμε πολύ για τέτοιου είδους δημιουργίες, είτε για το χριστουγεννιάτικο στολισμό, είτε για τα δώρα που σκεφτόμαστε να χαρίσουμε. Θα μας κοστίσουν ακόμα λιγότερο, από όσο θα ξοδεύαμε αν τα αγοράσουμε έτοιμα.
Μικρές χειροποίητες ιδέες
> Φτιάχνουμε συνθέσεις με διάφορα μπαχαρικά, αποξηραμένα φύλλα, ρεσώ και χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από τα χεράκια μας και παίρνουμε “ανάσες γιορτινές”.
> Ραντίζουμε αποξηραμένα φύλλα με αιθέρια έλαια της επιλογής μας (π.χ. το λεμόνι είναι ισχυρό αντικαταθλιπτικό) και αφήνουμε το διακριτικό τους άρωμα να μας χαλαρώσει.
> Συνδυάζουμε φυσικά υλικά, όπως κλαριά, γκι ή κουκουνάρια, ακόμα και κλαδιά ξερά όπου μπορούμε να τα στολίσουμε με μικρά στολίδια. Τα κλαδιά μπορούμε να τα βάψουμε, αν δεν θέλουμε το φυσικό τους χρώμα, με λευκό, ασημί ή χρυσό σπρέι. Τοποθετούμε διάφορα κλαδιά σε ένα γυάλινο βάζο και στη συνέχεια σκορπίζουμε τριγύρω του π.χ. διακοσμητικό χιόνι, χάντρες κόκκινες, ξηρούς καρπούς κλπ. Στο τέλος, κρεμάμε τα μικροσκοπικά στολίδια μας.
> Τυπώνουμε στον εκτυπωτή διάφορα γιορτινά φόντα ή κάρτες και, για λίγες ημέρες, χρησιμοποιούμε τις κορνίζες μας για «χριστουγεννιάτικα μηνύματα και ευχές». Με διαφόρων μεγεθών κορνίζες, γιορτινά «ντυμένες» δημιουργούμε μια πρωτότυπη γωνιά στο χώρο.

> Φτιάχνουμε μια γιρλάντα που θα στολίσει π.χ. το ράφι πάνω από τζάκι ή όπου αλλού θέλουμε, φτιαγμένη από πολλές και μικρές κάρτες με γιορτινό θέμα, όπου ενδιάμεσα από αυτές, μπορούμε να προσθέσουμε μικρά, πολύχρωμα φιογκάκια. Φυσικά, όλα αυτά θα τα στερεώσουμε σε μια κορδέλα (1cm πλάτος) ή σε φυσικό σπάγκο.
> Τα μεταλλικά τρίγωνα που λένε τα παιδιά τα κάλαντα, γίνονται υπέροχα διακοσμητικά, αν τους προσθέσουμε πολλές λεπτές κορδελίτσες με ένα κεντρικό στολίδι να κρέμεται στο κέντρο τους ή τα ντύσουμε με τα καταπληκτικά washi tapes (αυτοκόλλητες ταινίες).
> Διακοσμούμε τα μαξιλάρια του καναπέ με φαρδιές κορδέλες, όπου θα τις δέσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζουν με γιορτινά πακέτα.
> Συσκευάζουμε τα δώρα μας, βάζοντας φαντασία. Χρησιμοποιούμε χαρτί περιτυλίγματος ή χαρτί από εφημερίδες παλιές κλπ., εντυπωσιακές χρωματιστές κορδέλες και ετικέτες με τις ευχές μας.
> Φτιάχνουμε στολίδια από χαρτί περιτυλίγματος ή εφημερίδας. (Τα παιδιά θα το χαρούν πολύ ειδικά αν πειραματιστούν μαζί σας).
> Με χαρτί περιτυλίγματος φτιάχνουμε μικρά πουγκιά γεμίζοντάς τα καραμελίτσες και δένοντάς τα με υφασμάτινη κορδελίτσα χαρίστε τα στα παιδιά που θα έρθουν να πουν  τα κάλαντα. Μια ωραία ιδέα είναι να τα προσφέρει το παιδί σας στους συμμαθητές του την τελευταία -πριν τις γιορτές- σχολική ημέρα.

>  Tα κλασικά και γλυκύτατα γλειφιτζούρια, οι μαγκουρίτσες, γίνονται πρωτότυπα στολίδια αν τα συνδυάσουμε με μια δημιουργία (ζωάκια κλπ.) από φελτ!
> Αχρησιμοποίητα ή παλιές μπομπίνες νήματος, αν τα «ντύσουμε» με χρωματιστά νήματα γίνονται μοναδικά διακοσμητικά.
> Διακοσμούμεε την εξώπορτά μας με μια σύνθεση από κουκουνάρια. Αν δεν θέλετε το κλασικό στεφάνι, φτιάξτε με κορδέλες και κουκουνάρια, μόμπιλο και χαρείτε τη δημιουργία σας.
> Αν επιμένετε στο στεφάνι -και έχετε παιδιά- τι άλλο, από το να φτιάξετε ένα στεφάνι διακοσμώντας το με μικρά γλειφιτζούρια.
> Στολίδια χριστουγεννιάτικα με ύφασμα. Αγοράζουμε μπάλες από φελιζόλ και τις ντύνετε με φαντασία. Εναλλακτικά, με χαρτοπετσέτες και ριζόχαρτα με  την τεχνική decoupage.


> Και μη ξεχνάτε πως με χαρτί, ύφασμα, τσόχα ακόμα και με σύρμα, φτιάχνουμε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια.




periodikocreativity.gr



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael