Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την καύση απορριμμάτων


Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και η επικίνδυνη, καρκινογόνος καύση απορριμμάτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα θησαυρίζουν εις βάρος των λαϊκών αναγκών. 

Στη Δυτική Μακεδονία ήδη εδώ και χρόνια η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το τελευταίο διάστημα επιταχύνονται τα σχέδια και για καύση απορριμμάτων στην περιοχή.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, την Παρασκευή 15/11/2019, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», επιταχύνει την υλοποίηση έργων «ηλεκτροπαραγωγής από το παραγόμενο βιοαέριο από μονάδες διαχείρισης αποβλήτων».

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης ποιες ενέργειες – παρεμβάσεις στην κυβέρνηση θα κάνει για: 

§ Να ακυρωθούν τα σχέδια για την καρκινογόνο καύση απορριμμάτων.
§ Να προωθηθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
§ Να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι στις ρυπογόνες επιχειρήσεις της περιοχής, με ευθύνη του κράτους για την προστασία της δημόσιας υγείας, των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 
 
ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΑΣΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗ

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael