Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ταινία του Νίκου Κουρού ‘’Μια νύχτα στην κόλαση’’ στη Σιάτιστα! (φωτο-βίντεο)


Σε ένα από τα μέρη που γυρίστηκε, τη Σιάτιστα, προβλήθηκε η ταινία του Νίκου Κουρού ‘’Μια νύχτα στην κόλαση’’ το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο της Σιάτιστας!
Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Καίτη Φίνου σε ρόλο έκπληξη, είναι μια φανταστική συμβολική ιστορία τρόμου, που ξεκινά από τη φράση του Μάνου Χατζιδάκι «Όποιος δε φοβάται το τέρας, πάει να πει ότι του μοιάζει» και πραγματεύεται τις συνέπειες του φασισμού και πως ο φόβος μεταβάλλεται αρχικά σε ανοχή και τελικά σε ταύτιση με το «τέρας». 

Πολλές από τις λήψεις της ταινίας έχουν πραγματοποιηθεί σε δρομάκια της πόλης, αλλά και στην παραδοσιακή κατοικία-λαογραφικό μουσείο της Τατιάνας Ντέρου και του Χρήστου Τσιότσιου. 

Η ταινία ωστόσο συνεχίζει την πετυχημένη πορεία της και στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Στο τέλος της ταινίας η κα. Τατιάνα Ντέρου ευχαρίστησε τον Ν. Κουρού για την δωρεάν προβολή της ταινίας στη Σιάτιστα αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν για να δουν την ταινία.

Το Siatista-Info μίλησε με τον σκηνοθέτη της ταινία κ. Νίκο Κουρού και την ηθοποιό κα. Δέσποινα Μακεδόνα και την κα. Τατιάνα Ντέρου

Η ταινία
Μια βαριά κατάρα δέρνει ένα μικρό επαρχιακό χωριό. Κάθε πενήντα χρόνια, ένα τέρας εμφανίζεται και τρομοκρατεί τους κατοίκους του, σπέρνοντας τη συμφορά και τη διχόνοια μεταξύ τους. Ο άρχοντας του χωριού, ο Στασινός, ένας αδίστακτος και διεστραμμένος άνθρωπος, επωφελούμενος της κατάστασης αυτής, αφού κατάφερε και πήρε με ύπουλο τρόπο τα χωράφια των κατοίκων, τώρα τους έχει να δουλεύουν σαν σκλάβοι στην ίδια τους τη γη. Εμπόδιο στα σχέδια του ο Αρτέμης, που επικαλούμενος το νόμο κράτησε την περιουσία του και την εκμεταλλεύεται ο ίδιος. Ο Στασινός θα προσπαθήσει πολλές φορές να τον εξουδετερώσει, ωστόσο ο Αρτέμης θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις βρώμικες ίντριγκες που του στήνει ο Στασινός αλλά και θα αποφασίσει να διώξει το τέρας από το χωριό, με τη βοήθεια μιας γερόντισσας και ενός μισότρελου, μοναδικοί από τους εναπομείναντες που είχαν καταφέρει να διώξουν το τέρας όταν εκείνο είχε εμφανιστεί την προηγούμενη φορά, πενήντα χρόνια πριν…

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Νίκος Κουρού

Ηθοποιοί: Καίτη Φίνου, Αλίκη Παπαχελά, Παναγιώτης Νάκος κα.



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael