Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία - Νεκροί, δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια (φωτο-βίντεο)

Πρώτες μαρτυρίες από τις πληγείσες περιοχές ενώ ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται πως θα αυξηθεί. Μάχη των συνεργείων διάσωσης για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας] ενώ σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν αναφορές για περισσότερους 50 τραυματίες και πλήθος αναφορών για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων ή αγνοούνται.
Δύο γυναίκες εντοπίστηκαν στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Τουμάνε και ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Κουρμπίν αφού πανικοβλήθηκε και πήδηξε από παράθυρο του διαμερίσματος όπου έμενε, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας. 
 
Δύο ακόμη νεκροί βρέθηκα στα συντρίμμια δύο ακόμη πολυκατοικιών που κατέρρευσαν στο Δυρράχιο και σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό τύπο το ένα εκ των θυμάτων ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσωσε τον εγγονός της καλύπτοντας τον με το σώμα της. Για το έκτο θύμα δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία.
 Στη μάχη για τον απεγκλωβισμό πολιτών έχουν ριχτεί πυροσβέστες και στρατός ενώ τη βοήθειά τους προσφέρουν κάτοικοι των περιοχών ενώ οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην κινούνται με τα αυτοκίνητά του γύρω από τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των συνεργείων διάσωσης.
Η σεισμική δόνηση, που είναι και η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί στην Αλβανία εδώ και δεκαετίες τρομοκράτησε χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους μέσα στη νύχτα αν και αρκετοί είχαν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους καθώς των 6,4 Ρίχτερν είχαν προηγηθεί μικρότερου μεγέθους σεισμοί. 





Δείτε περισσότερα ΕΔΩ






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael