Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στα Γρεβενά με τη βαλίτσα του ’40 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Σιάτιστας! (φωτο)


Στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών άνοιξε η βαλίτσα των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Σιάτιστας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019. 

Έπειτα από πρωτοβουλία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, κας Ντιό Ευφροσύνης, τα παιδιά παρουσίασαν την ταινία τους, “1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία” σε περίπου 180 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της πόλης των Γρεβενών (1ο Δ.Σ, 2ο, 3ο, 7ο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών). Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έπος του ’40.

Τα παιδιά συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου δημοτικού σχολείου Σιάτιστας, κ. Δούβλος Μιχάλης και κα. Κουγιούφα Μαρία, καθώς και αρκετοί από τους γονείς – κηδεμόνες τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του υπεύθυνου δασκάλου της Δ” τάξης ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, ευχαρίστησε όσους ενεπλάκησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, μίλησε για το όμορφο αυτό αντάμωμα Γρεβενών και Σιάτιστας ενώ στο τέλος έκανε ανοιχτή πρόταση στα σχολεία των Γρεβενών για επίσκεψη στην πόλη μας “Και πάλι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στην πόλη σας, τα Γρεβενά. Η Σιάτιστα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα χαρεί να σας δει και να σας ξεναγήσει στα αρχοντικά μας, τις εκκλησίες, στα λαογραφικά μουσεία μας, στο Βοτανικό μουσείο, στο Παλαιοντολογικό, το Εκκλησιαστικό, στα οινοποιεία και στα τυροκομεία μας”.
Πριν την άφιξη στα Γρεβενά, τα τεταρτάκια του σχολείου μας ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών όπου είδαν ευρήματα ελέφαντα περίπου 200.000 χρόνων, μαστόδοντα 3.000.000 χρόνων καθώς και άλλα ευρήματα ζώων παλαιολιθικής εποχής που βρέθηκαν στην περιοχή των Γρεβενών. Λίγο πριν την αποχώρησή μας, τα παιδιά του σχολείου απέσπασαν και τα καλά λόγια του υπεύθυνου του μουσείου για υπακοή και προσηλωμένη ξενάγηση.


https://www.siatista-info.com/2019/10/1940_44.html


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael