Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δ. Μακεδονία: Εξελίξεις στο κάθετο άξονα Κοζάνης-Φλώρινας


Με ειδική τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να «απεμπλακεί» η χάραξη του τμήματος από Ξινό Νερό προς Φλώρινα του κάθετου άξονα Κοζάνης-Φλώρινας από το Νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης για την «αποεπένδυση της ΔΕΗ». Αυτό ανέφερε στο σημερινό (24/10/2019) περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι είχε συνάντηση για το θέμα αυτό υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς.

Ο κ. Κασαπίδης, αφού άσκησε κριτική για όσους αναφέρθηκαν επικριτικά για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας για τη σήραγγα Κλεισούρας, τόνισε ότι αυτό δεν έγινε εις βάρος του κάθετου άξονα, αλλά για να προχωρήσουν έργα που έχουν ωριμότητα, έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ.

«Είναι πρωταρχικός στόχος ο κάθετος άξονας, όπως και να μην χαθεί κανένα ευρώ από το τρέχων ΠΕΠ», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι από το Καλοκαίρι ξεκίνησε μια «συστηματική προσπάθεια» υπήρξαν με επαφές που έκανε με την Εγνατία και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, έτσι ώστε να προχωρήσει ο κάθετος άξονας Κοζάνης-Φλώρινας. Αναφερόμενος στην επιστολή της βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτης Πέρκα, η οποία του άσκησε κριτική για την απόφαση της κατασκευής της Σήραγγας της Κλεισούρας γιατί «ακυρώνει τον κάθετο άξονα», τόνισε ότι στόχος είναι να προχωρήσουν σε πρώτη φάση τα ώριμα έργα, ενώ διαβεβαίωσε ότι μόλις απεμπλακεί Νομικά θα έρθει προς έγκριση και ο κάθετος άξονας, ώστε να πάει ως «έργο γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ».


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael