Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έφιππη, ηγετική φωτογράφηση του Κιμ Γιουνγκ Ουν στα χιόνια


Σαν ένας μόνος, αλλά όχι φτωχός, καουμπόη, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διένειμε στον λαό και στον τύπο επίσημες φωτογραφίες του από τα βουνά των προγόνων του, να κάνει ιππασία σε χιονισμένα τοπία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Κιμ  Γιονγκ Ουν έκανε ιππασία με ένα από τα αγαπημένα του λευκά άλογα στο όρος Paektu - στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα - όπου έπεσαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, ντυμένος ζεστά με χοντρό παλτό, μπότες και γάντια, φωτογραφήθηκε αγέρωχος πάνω στο πανάκριβο άλογό του και στην συνέχεια, επέστρεψε στα καθήκοντά του συζητώντας με αξιωματούχους για διάφορα έργα στην επαρχία Σαμτζιόν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα από την Πιονγιάνγκ. 

Πάντως, τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σύμβουλοι του Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι πεπεισμένοι ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σχεδιάζει «μια μεγαλειώδη επιχείρηση», χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.
«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το KCNA. «Αφού έγιναν μάρτυρες των μεγάλων στιγμών περισυλλογής του πάνω στο όρος Παέκτου, όλοι οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν είναι πεπεισμένοι ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση, η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση».
Ο Κιμ έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το ιερό αυτό βουνό προτού προχωρήσει σε μεγάλα εγχειρήματα.
Στο τέλος του 2017 επισκέφθηκε το όρος Παέκτου λίγες ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό, βαλλιστικό της πύραυλο και μερικές εβδομάδες προτού εκφωνήσει σημαντική ομιλία για το νέο έτος, στην οποία έκανε άνοιγμα προς τη Νότια Κορέα.
Πέρυσι ο Κιμ επισκέφθηκε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν το όρος στη διάρκεια της ιστορικής τους συνάντησης.
Αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα από το KCNA αφήνει να εννοηθεί ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα, κάτι που θα της επιτρέψει να επιδείξει την οικονομική και τεχνολογική της ισχύ με έναν όχι προκλητικό τρόπο.

 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

kathimerini.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael