Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της ΕΦΑ Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο Δήμο Βοΐου


Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης η ΕΦΑ Κοζάνης σε συνεργασία με το Δήμο διοργάνωσε εκδηλώσεις Δήμο Βοΐου. 

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 μαθητές από τα σχολεία του Δήμου Βοΐου επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τις εργασίες συντήρησης των μνημείων από εξειδικευμένους συντηρητές της ΕΦΑ Κοζάνης και του Δήμου Βοΐου. 

Τα μνημεία που επιλέχθηκαν από την ΕΦΑ Κοζάνης για την διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν το Αρχοντικό Μαλιόγκα – Αργυριάδη στην Σιάτιστα (του οποίου οι εργασίες αναστήλωσης ολοκληρώθηκαν το 2008) και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Εράτυρας στον οποίο οι εργασίες συντήρησης άρχισαν το 1997 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. 

Η συμμετοχή των σχολείων και του κοινού ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη, αποδεικνύοντας με το παραπάνω, την θέληση των Βοϊοτών να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα πράγματα για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. 
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως του εθελοντές την κα Καλλιόπη Μπόντα – Ντουμανάκη (στην Σιάτιστα) και τον κο Βασίλειο Στρέμπα (στην Σιάτιστα) που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων και τους συγχαίρουμε για τις παρουσιάσεις που έκαναν.
Ο Δήμος Βοΐου είναι πρόθυμος και ανοικτός σε κάθε συνεργασία για την συνδιοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε οποιαδήποτε ευκαιρία. 

Ο Δήμος μας ξεκίνησε την υλοποίηση των δικών του εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας Συντήρησης. Σήμερα άνοιξε τις πόρτες του το Αρχοντικό Δόλγκηρα του Συλλόγου «Μαρκίδαι Πούλιου», ακολουθεί το Σάββατό το Αρχοντικό Χατζημιχαήλ – Κανατσούλη. 

Την Κυριακή θα τελεστεί λειτουργία στον Προφήτη Ηλία της Σιάτιστας.









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael