Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η κατάληψη και ο επικοισμός της Λέσβου


Λέσβος 

Αυτό που μερικά χρόνια πριν είχα προβλέψει σε σχετικό άρθρο μου αποτελεί σήμερα δυστυχώς θλιβερή πραγματικότητα. 

Η  Λέσβος καταλήφτηκε από πλήθος μουσουλμάνων αλλοιώνοντας πληθυσμιακά το ελληνικό και ορθόδοξο χαρακτήρα του νησιού. Όλοι μικροί και μεγάλοι ξέρουν ότι σε λίγα χρόνια ότι η ελληνική χριστιανική κοινότητα θα αποτελεί παρελθόν για το νησί των Ταξιαρχών. Πολλοί πουλούν τα σπίτια τους και αγοράζουν άλλα στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Έχοντας πολλοί επιχειρηματίες πάρει δάνεια -για να επενδύσουν σε τουριστικά καταλύματα -μην έχοντας να τα πληρώσουν λόγο της μειωμένης τουριστικής κίνησης στο νησί, αναγκάζονται να τα διαθέτουν σε ΜΚΟ  σε αστρονομικές τιμές για να στεγάσουν μετανάστες. Αυτές μάλιστα προπληρώνουν για ένα ,δυο και τρία χρόνια ,ξοφλούν έτσι τα δάνεια τους και αγοράζουν  σπίτια εκτός νησιού στη ηπειρωτική Ελλάδα. Όλες οι τρύπες νοικιάστηκαν ,οι αποθήκες, παλιά εργοστάσια εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, ακόμα και τα ίδια τα σπίτια τους νοικιάζουν οι κάτοικοι και φεύγουν από το νησί. Το χρήμα έχει ξεπουλήσει τα πάντα .Θρησκεία και εθνική συνείδηση.

Και οι αφίξεις συνεχίζονται .Κι αν φεύγουν μερικοί τριπλάσιοι έρχονται. Και οι γεννήσεις των εποίκων αυξάνονται και σταματημό δεν έχουν. Μια που η θρησκεία τους είναι ενάντια στην αντισύλληψη. Γέμισε η Μυτιλήνη μαντιλοφορούσες παιδομηχανές έτοιμες να ανατρέψουν την ορθόδοξη θρησκεία μας που αιώνες τώρα κυριαρχεί στο νησί.
Τα μουσουλμανικά τεμένη φτιάχνονται έτοιμα να υποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα. Και ο κόσμος μεθυσμένος, άπραγος νιώθει σα να μην ελπίζει τίποτα.
Ο χρόνος κυλά, τα γεγονότα τρέχουν όλοι ελπίζουν σε μια ανατροπή . Γιατί οδηγηθήκαν εδώ τα πράγματα; Μήπως στην απιστία μας ;Τι κάνουμε γι αυτό; Που είναι η προσευχή μας στο Θεό που όλα μπορεί να τα ανατρέψει;

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και παρομοια κατάσταση θα έχουμε  σε Σάμο και Χίο. Έχουν βάλει κάποιοι στόχο τα ελληνικά νησιά και θέλουν να τα κατακτήσουν μ αυτό τον ύπουλο τρόπο. Πρέπει η ελληνική διπλωματία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει αυτό το ξεριζωμό. Πριν  έχουμε μια νέα μικρασιατική καταστροφή ,πριν χαθούν άλλα εδάφη πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Αν δεν κάνει κάποιος κάτι και ξεσηκωθούν οι –αποκλεισμένοι-θα χυθεί αίμα, αίμα ελληνικό. Η  Σμύρνη ακόμα στενάζει ,βοούν οι κραυγές των ανθρώπων που άδικα έχασαν τις ζωές τους.
Και τότε, δυο χρόνια πριν, πολλοί Έλληνες γνώστες των πραγμάτων  πουλούσαν τα σπίτια τους στη Μικρά  Ασία και αγόραζαν στα απέναντι νησιά. Μήπως και τώρα το ίδιο δεν γίνεται;
Αν θέλουμε σαν έθνος να κρατήσουμε την πατρίδα μας, τα νησιά μας, το απέραντο γαλάζιο τα ουρανού και της θάλασσας που μοσχοβολά το άρωμα της ορθοδοξίας ,ποτισμένο με αίμα μαρτύρων και ηρώων ας κάνουμε μια θερμή ικεσία. Ας δώσει ο  Θεός φώτιση  να βρεθεί αυτή την ύστατη ώρα κάποιος να βοηθήσει την Λέσβο και την Ελλάδα γενικότερα.

Ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Λέσβου

koinwnia.com

Σχόλιο: Μην είμαστε εύκολοι να πούμε πως η Λέσβος είναι μακριά...Καταρχήν, θα ήταν αχαρακτήριστο εκ μέρους μας να πληροφορούμαστε ότι Ελληνικά νησιά κινδυνεύουν να «χαθούν» με τον τρόπο που περιγράφεται στο άρθρο, κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα...Έπειτα, η κατάσταση αυτή δημιουργείται σιγά-σιγά και στις πόλεις μας.  Και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αρχίσει να γίνεται κι εδώ προβληματική έως ασφυκτική, εάν συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη εισροή και διασπορά των πάσης φύσεως αλλοδαπών...

Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael