Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Έρχεται ο ισχυρότερος τυφώνας όλων των εποχών


 
O τυφώναs Hagibis έχει ξεκινήσει τη διαδρομή του προς το Τόκιο
Σε πλήρη εξέλιξη η εκδήλωση του φαινομένου, με τον τυφώνα Hagibis να έχει ξεκινήσει τη διαδρομή του προς το Τόκιο και τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται να αναδειχθεί ως ο πιο ισχυρός όλων των εποχών.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου:
«Ο φετινός ισχυρότερος μέχρι στιγμής τυφώνας Hagibis δεν αποκλείεται να σαρώσει την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο το ερχόμενο Σάββατο. Αν όντως περάσει απο την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με την ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του να πέφτει και κάτω απο τα 960hPa, θα περάσει στην μετεο-ιστορία της χώρας ως ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων των εποχών!».

Ο τυφώνας… τέρας που φοβούναι στη NASA

Η NASA παρακολουθεί στενά την πορεία του τρομακτικού φαινομένου, ενημερώνοντας συνεχώς τις ιαπωνικές Αρχές για την πορεία του και τις επιπτώσεις.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) προειδοποίησε πως η ισχύς του τυφώνα μπορεί να ενταθεί προσεγγίζοντάς τη χώρα, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 220 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο πρώην μετεωρολόγος της F1, Steffen Dietz, έγραψε σήμερα στο Twitter:

«Ο τυφώνας Hagibis θα περάσει 150 χλμ νοτιοανατολικά της Suzuka το απόγευμα του Σαββάτου ως δυνατός τυφώνας, κατηγορίας 3. Αναμένεται καταρρακτώδης βροχή και άνεμοι ταχύτητας άνω των 150 χλμ/ώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στην πίστα!»
Καθησύχασε, πάντως, για τις συνθήκες της Παρασκευής και της Κυριακής:
«Την Παρασκευή οι συνθήκες θα είναι καλές με συννεφιά, αλλά με το ρίσκο μικρών βροχοπτώσεων.
«Την Κυριακή, ο Hagibis θα έχει ήδη περάσει. Αναμένεται ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός. Παρόλα αυτά, θα υπάρχουν ακόμη άνεμοι ταχύτητας 70 χλμ/ώρα το πρωί και 50 χλμ/ώρα το απόγευμα. Οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι καλές.»


ethnos.gr