Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μιλφέιγ με μήλο από τον Κυριάκο Μελά


Ο Κυριάκος Μελάς σερβίρει το πιο τραγανό και ιδιαίτερο μιλφέιγ με μήλο που έχετε δοκιμάσει! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθείτε! 

Το πιο ιδιαίτερο μιλφέιγ με μήλο από τον Κυριάκο Μελά… σας φτιάχνει την εβδομάδα!

Υλικά

1 συσκευασία σφολιάτα ολικής
2 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρούς κύβους
1 λίτρο γάλα
4 κρόκοι
1 αυγό
50 γραμμ. κορν φλάουρ
220 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κομματάκια λευκή σοκολάτα
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα


Διαδικασία
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε σταυρό (σε τέσσερα κομμάτια) και αλείφετε με γάλα. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και ψήνετε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για περίπου 20 λεπτά στους 190 βαθμούς. Σοτάρετε τα μήλα με το ελαιόλαδο, προσθέστε τη μισή ζάχαρη, την κανέλα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και αφήστε το να βράσει.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα σε αυτό το μίγμα ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα και, τέλος, προσθέστε το στην κατσαρόλα με τα μήλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Απλώστε λίγο από αυτό το μίγμα πάνω από κάθε φύλλο σφολιάτας και σκεπάστε με ακόμα ένα φύλλο και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα.




eleftherostypos.gr







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael