Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα»: Η ιταλική ομάδα με τους τιφόζι που τραγουδούν… ελληνικά


Αν για κάτι είναι περισσότεροι γνωστοί στην Ιταλία οι οπαδοί της είναι για την… περηφάνια που τρέφουν στην αρχαιοελληνική καταγωγή τους.

Στη φετινή Σούπερ Λιγκ Πανιώνιος, Λαμία, Ατρόμητος, Ξάνθη και Βόλος κόβουν αθροιστικά περίπου 7.500 εισιτήρια.

Τόσα περίπου πουλάει μόνη της μια ιταλική ομάδα της Serie B που φιλοδοξεί φέτος να ανέβει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία του Calcio. Ο λόγος βέβαια που μας απασχολεί δεν είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της, αλλά η ελληνική «καταγωγή» της και η διαφήμιση αυτής από τους οπαδούς της σε κάθε εντός έδρας αγώνα.

Ένας Έλληνας ταξιδιώτης δεν θα ήταν πιθανότατα σε κανένα «πετάλο» ξένης ποδοσφαιρικής ομάδας πιο καλοδεχούμενος απ’ ότι σε αυτό της Κροτόνε. Ο σύλλογος της Καλαβρίας εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, που εντάσσεται στο σύνολο της επικράτειας των διάφορων αρχαίων ελληνικών αποικιών στη Σικελία και τη νότια Ιταλία. Το Κροτόνε είναι μάλιστα μία πόλη – ορόσημο της περίφημης Μεγάλης Ελλάδας, καθώς εκεί εγκαταστάθηκε και ίδρυσε τη σχολή του ο Πυθαγόρας στα 530 π.Χ. Το παρατσούκλι της FC Crotone είναι άλλωστε «Pitagorici», προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνας φιλόσοφου και μαθηματικού!



Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael