Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Γιατί εκστρατεία μόνο για το λιγνίτη και όχι για τη Γούνα;



Μετά τις εξαγγελίες για το τέλος της λιγνιτικής περιόδου στην Δυτική Μακεδονία από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκινά μια περίοδος με πολλές αναταράξεις στην κοινωνία της Κοζάνης και της Φλώρινας. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και οι αντιδράσεις ετοιμάζεται «εκστρατεία» εξεύρεσης προτάσεων-λύσεων αλλά και απορρόφησης των κοινωνικών κραδασμών για τη μεταλιγνιτική περίοδο και τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αυτή επιφέρει. Και εννοείται πως κάτι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρξει ένα νέο μέλλον στην περιοχή και τους κατοίκους της.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Όπως γράφει το άρθρο του energypress.gr, η μετάβαση στην επόμενη ημέρα του λιγνίτη, «θα επηρεάσει τις ζωές περίπου 4.200 εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στα ορυχεία και τις μονάδες της ΔΕΗ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, και οι οποίοι φτάνουν τους 6.000 μαζί με τους εργολαβικούς». Επίσης στο παρακάτω κείμενο αναφέρεται ότι «σήμερα η ΔΕΗ συμμετέχει με 45% στο ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας».

ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΩΝ ΓΟΥΝΑΡΑΔΩΝ ΤΗ ΖΩΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ;

Ας ξεκινήσουμε από τους ανθρώπους: Κάποτε η Καστοριά ήταν ένα απέραντο γουναράδικο. Σήμερα παρόλες τις δυσμενείς συνθήκες, συνεχίζουν και ασχολούνται με τον κλάδο αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν με κάποιο άλλο επαγγελματικό αντικείμενο (κανείς αρμόδιος δεν φρόντισε ουσιαστικά για άλλες επιλογές) αρκετοί Καστοριανοί και Σιατιστινοί εργαζόμενοι και επαγγελματίες. Το 2012 ο τότε πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών κ. Ηρακλής Καλλισθένης δήλωνε στην εφ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

«Τρεις χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν στα εργαστήριά μας και σε χίλιους ανέρχονται οι ιδιοκτήτες. Συνολικά περισσότερες από 5.000 οικογένειες στην Καστοριά και τη Σιάτιστα ζουν άμεσα από τη γούνα και αν προσθέσεις και τα συναρτώμενα με το προϊόν μας επαγγέλματα, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πόσο παραπάνω θα υπέφερε ο πληθυσμός της περιοχής μας στις σημερινές συνθήκες». 

Να σημειώσουμε ότι το energypress αναφέρει αντίστοιχα τους 4.200 εργαζόμενους στη ΔΕΗ συμπεριλαμβάνοντας και τη ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.


Διαβάστε τη συνέχεια ΚΛΙΚ ΕΔΩ







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael