Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έρχονται πρόσφυγες σε ξενοδοχείο της Νεράιδας του Δήμου Σερβίων




Όπως ανέφερε, στην χθεσινή, έκτακτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, o Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου, σήμερα, το πρωί, Πέμπτη 31/10, σε ξενοδοχείο της Νεράιδας θα καταφθάσουν πρόσφυγες, από την Συρία. 

Η ενημέρωσή του, όπως είπε, έγινε από το Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ο δήμος μας πρέπει να γίνει μια αγκαλιά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, από ‘κει και πέρα, χωρίς φωνασκίες, χωρίς μεγάλες κουβέντες, χωρίς φανφάρες, να υποδεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους. Όπως με διαβεβαίωσαν είναι πρόσφυγες κι όχι μετανάστες», συμπληρώνοντας, πως, δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό προσφύγων, όμως θα φιλοξενηθούν, σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 23 κλινών. 

Aπό την πλευρά του ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, σημείωσε: «Προφανώς είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν έπρεπε ο δήμαρχος, ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, να το γνωρίζει αυτό μια εβδομάδα πριν, για να εκφράσει η Νεράιδα, μια άποψη;  Εκτιμώ ότι η Νεράιδα επειδή είναι προσφυγική περιοχή θα τους αγκαλιάσει και θα τους υποδεχτεί, όμως η ενημέρωση την τελευταία στιγμή ότι αύριο έρχονται στη Νεράιδα, δείχνει ασέβεια στην τοπική κοινωνία και προφανώς στον ίδιο το δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο». Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ρ. Σπυρίδου είπε: «Είμαστε προσφυγικές οικογένειες, οι περισσότεροι εδώ πέρα. Καλοδεχούμενοι κι αυτοί, αρκεί να είναι όλα με το νόμο. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως αν ο δήμαρχος ενημερώθηκε τελευταία στιγμή, σημαίνει ότι μπορεί μετά κι από τρεις μέρες μπορεί να ακούσουμε πως θα έρθουν και παράνομοι μετανάστες εδώ κι εκεί έχουμε μια άλλη άποψη».  

Τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπουκουβάλας, πρότεινε να δημιουργηθεί μια επιτροπή (υποδοχής & προσαρμογής προσφύγων), που θα ασχολείται με παρόμοια ζητήματα, όταν κι εάν προκύψουν στο μέλλον.



kozan.gr











Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael