Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αναδίπλωση Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

https://i.imgur.com/1wPCSBt.jpg

Μόλις 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του περί μη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προχώρησε σε στροφή 180 μοιρών μετά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας ότι το «πάγωμα» της Συμφωνίας θα ενισχύσει την αντιπολίτευση στην Ε.Ε και θα επαναφέρει στο τραπέζι το ελληνικό βέτο, λέγοντας ότι θα εφαρμόσει πλήρως την Συμφωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Republika» ο κ. Ζάεφ ανασκεύασε τις χθεσινές δηλώσεις του υποστηρίζοντας πως η χώρα του θα εφαρμόσει στο ακέραιο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Συνεχίζουμε οριστικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια της Ε.Ε. είναι μέρος αυτής. Δουλεύουμε με επιτυχία στις αντιρρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά καθώς και και εκείνες που σημειώσαμε εμείς. Αναμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει επίσης συγκεκριμένα βήματα, όπως την αντικατάσταση των οδικών σημάτων. Η πρόθεση είναι να στείλουμε ένα αναμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών χρειάζεται να εφαρμοστεί πλήρως γιατί φέρνει σ’ εμάς μία στρατηγική συνεργασία, κέρδη για τον νέο φίλο μας, τον νότιο γείτονα μας και ανοίγει πολλές προοπτικές», υπογράμμισε ο κ. Ζάεφ.

«Ο στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ε.Ε. και όχι στον ελληνικό λαό ή τους πολιτικούς ότι πρέπει να δώσει προσοχή στην ανάγκη να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων προσπαθώντας να εξηγήσει  τις πρώτες δηλώσεις του.

«Τροποποιήσαμε το Σύνταγμα μας. Το νέο όνομα χρησιμοποιείται παντού, είναι μέρος της καθημερινότητας. Λυπάμαι που η αντιπολίτευση δεν το χρησιμοποιεί. Αυτό στέλνει ένα σοβαρό μήνυμα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τι θα συμβεί εάν αναλάβουν την εξουσία; Άμεσα θα προκαλέσουν δύο, τρία νέα βέτο. Θεός φυλάξοι εάν συμβεί αυτό», κατέληξε ο κ. Ζάεφ.


thepresident.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael