Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σκωληκοειδίτιδα: Πώς εκδηλώνεται;Η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένας στενός σωλήνας που προεξέχει από το παχύ σας έντερο. Μπορεί να έχει μήκος μέχρι και 15 εκατοστά και βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα «αχρείαστο» όργανο, αφού δεν το χρειάζεστε για να ζήσετε. Μάλιστα, οι ειδικοί ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν ακριβώς τον σκοπό της ύπαρξής του, ακόμα και στους προγόνους μας.

Όταν η απόφυση αυτή παθαίνει φλεγμονή, η πάθηση λέγεται σκωληκοειδίτιδα. Η ακριβής αιτία της σκωληκοειδίτιδας δεν είναι πάντα σαφής.

Βακτήρια, μόλυνση και κίνδυνος ζωής!

Μερικές φορές, η απόφυση γεμίζει με βλέννα, παράσιτα ή κόπρανα, γεγονός που προκαλεί ερεθισμό. Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα μέσα σε μία σκωληκοειδή απόφυση που έχει φλεγμονή. Αν διαρραγεί (σκάσει), μπορεί να εξαπλωθούν βακτήρια στο εσωτερικό της κοιλιάς σας. Η προκύπτουσα μόλυνση μπορεί να προκαλέσει αποστήματα.

Μια σπασμένη σκωληκοειδίτιδα είναι μια επικίνδυνη και απειλητική κατάσταση για τη ζωή σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όλα εκείνα τα συμπτώματα που δείχνουν ότι υπάρχει φλεγμονή στη σκωληκοειδή σας απόφυση, ώστε να προλάβετε εγκαίρως να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για την αφαίρεσή της.

Στους περισσότερους ανθρώπους, ο πόνος ξεκινά γύρω από τον ομφαλό και στη συνέχεια «μετακινείται». Καθώς η φλεγμονή επιδεινώνεται, ο πόνος από τη σκωληκοειδίτιδα συνήθως αυξάνεται και τελικά γίνεται πολύ έντονος.

Παρά το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να εκδηλώσει σκωληκοειδίτιδα, εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 30 ετών.

Συμπτώματα

Για να είστε σε θέση να προλάβετε την σκωληκοειδίτιδα και να την αντιμετωπίσετε εγκαίρως με τη μικρότερη δυνατή δυσφορία, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τα συμπτώματά της.

Τα συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:
  1. Ξαφνικό πόνο που ξεκινά στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας
  2. Ξαφνικό πόνο που ξεκινά γύρω από τον ομφαλό και συχνά «μετατοπίζεται» προς το κάτω δεξιά μέρος της κοιλιάς σας
  3. Πόνο που επιδεινώνεται όταν βήχετε, βαδίζετε ή κάνετε άλλες κινήσεις
  4. Ναυτία και έμετο
  5. Απώλεια της όρεξης
  6. Χαμηλού βαθμού πυρετό που μπορεί να επιδεινωθεί καθώς η ασθένεια εξελίσσεται
  7. Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
  8. Φούσκωμα στην κοιλιά

Η περιοχή του πόνου σας ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία σας και την ακριβή θέση της σκωληκοειδούς σας απόφυσης. Στις έγκυες γυναίκες, ο πόνος μπορεί να φαίνεται ότι προέρχεται από το πάνω μέρος της κοιλιάς, επειδή η απόφυση αυτή βρίσκεται προσωρινά σε υψηλότερη θέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Πηγή: iatropedia.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael