Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Υγεία και εργασία : Οι 5 «ασθένειες» που μπορείς να κολλήσεις εύκολα στο γραφείο


Ποιες είναι και πως μπορείς να τις προλάβεις. 
 
Υγεία και εργασία : Οι 5 «ασθένειες» που μπορείς να κολλήσεις εύκολα στο γραφείο | in.gr
Σίγουρα ένα από τα πιο εύκολα μέρη για να αρρωστήσεις είναι το γραφείο σου.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Τα μικρόβια, ο εξαερισμός, τα πολλά άτομα σε ένα γραφείο και φυσικά η προσωπική υγιεινή του καθενός.

Ποιες είναι όμως οι πιο συνηθισμένες «ασθένειες¨» που μπορεί να κολλήσεις στο γραφείο; Και πώς μπορείς να τα προλάβεις;

Γαστρεντερίτιδα

Είναι γρίπη στομάχου, και μπορεί να μεταδοθεί πάρα πολύ γρήγορα, ειδικά αν δεν είναι όλοι σχολαστικοί στο πλύσιμο  των χεριών τους. Μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και μέσω της αναπνοής ή του νερού, αν είναι μολυσμένα. Πρέπει να θυμάστε ότι ο #1 κανόνας για να είστε όσο πιο ασφαλείς γίνεται στο γραφείο είναι να πλένετε τακτικά τα χέρια σας.

Πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι λόγω έντασης ή στρες είναι πολύ κοινοί. Μπορεί να επιδεινωθούν από το να κοιτάμε την οθόνη ενός υπολογιστή για πολλές ώρες, αλλά μπορεί και να οφείλονται σε πιασμένους μύες στον λαιμό, στο σαγόνι ή και στο πρόσωπο.

Πόνος στη μέση

Ξεκινάμε με κάτι που λογικά προκαλέσατε στον εαυτό σας. Η κακή στάση του σώματος στο γραφείο σας μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα, όπως και το να σηκώνετε μεγάλα βάρη χωρίς την σωστή στήριξη. Τα καλά νέα είναι ότι – τις περισσότερες φορές – ο πόνος στην μέση ή στην πλάτη, θα φύγει σε λίγες μέρες. Αν, όμως, επιμένει, θα ήταν καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Η τακτική γυμναστική, η σωστή διατροφή αλλά και ο σωστός ύπνος, θα σας βοηθήσουν πολύ στο να μην πονάτε κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης.

Επιπλοκές λόγω στρες

Για πολλούς εργαζόμενους, το στρες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ημέρας τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα στρες έχουν συσχετιστεί με περισσότερες μέρες αναρρωτικής άδειας. Και όσο πιο απαιτητική είναι η δουλειά σας, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την ψυχική σας υγεία. Το στρες συνδέεται με προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η αγχώδης διαταραχή αλλά και η κακή συγκέντρωση, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σωματικά. Συγκεκριμένα, το στρες συνδέεται άμεσα με προβλήματα όπως μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλοι, καρδιοπάθεια αλλά και γαστρεντερικά προβλήματα.

Γρίπη

Τα μικρά περιβάλλοντα είναι το κατάλληλο έδαφος για να πολλαπλασιαστεί και να μεταδοθεί ο ιός της γρίπης. Ακόμα κι αν δεν έρθετε απευθείας σε επαφή με κάποιον που είναι άρρωστος, με το να αγγίζετε επιφάνειες που έχει ακουμπήσει κάποιος μολυσμένος, και μετά να αγγίζετε το πρόσωπό σας—δηλαδή, έτσι όπως την παθαίνουμε οι περισσότεροι. Πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα της γρίπης, υπάρχει μια περίοδος που ο ιός δεν είναι φανερός, αλλά το άτομο εξακολουθεί να μπορεί να τον μεταδώσει. Προσπαθήστε να πάρετε άδεια και να επιστρέψετε στο γραφείο 24 ώρες αφού σταματήσετε να εκδηλώνετε συμπτώματα, για να σιγουρευθείτε ότι δεν πρόκειται να μεταδώσετε τον ιό σε άλλους.


in.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael