Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φινλανδία - Ελλάδα: Τελικός για την Εθνική του πρωτάρη Φαν 'τ Σιπ στο δρόμο για το Euro 2020




Η Εθνική ομάδα παίζει τα ρέστα της στο Τάμπερε για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης
Η πορεία της Εθνικής στον δρόμο για το Euro 2020 άρχισε θετικά με τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια (νίκη στο Λιχτενστάιν, ισοπαλία στη Βοσνία). Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν καταστροφική, όχι τόσο για την αναμενόμενη ήττα από την Ιταλία στο ΟΑΚΑ όσο για το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε η «γαλανόλευκη» από την Αρμενία εντός έδρας. 

Κάπως έτσι το αποψινό (Πέμπτη 5/9, 21.45 - Open) παιχνίδι με τη Φινλανδία στο Τάμπερε έχει χαρακτηριστικά τελικού. Κι ας είναι μόλις η πέμπτη αγωνιστική...

Ουσιαστικά, πάντως, το αποτέλεσμα με τους Αρμένιους ήταν που προκάλεσε τον... εκτροχιασμό και την αλλαγή προπονητή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η έλευση του Ολλανδού Τζον Φαν 'τ Σιπ, ο οποίος διαδέχεται τον Αγγελο Αναστασιάδη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αλλαγή σελίδας εκτός, αλλά και εντός γηπέδου. Δεδομένου, όμως, ότι η δουλειά του προπονητή στην Εθνική ομάδα (Νο 54 στην παγκόσμια κατάταξη), και δη ενός νεοφερμένου, είναι υπόθεση 3-4 ημερών, γίνεται αντιληπτό ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι, οι οποίοι θα καθορίσουν την τύχη της ομάδας.


Η καλύτερη Φινλανδία των τελευταίων ετών

Ο εγωισμός τους έχει πληγεί μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και θέλουν να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο ότι αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. Απέναντί τους, όμως, δεν θα βρουν κάποιο χαμηλό εμπόδιο, αλλά μια ομάδα που την τελευταία τετραετία παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία.
Η Φινλανδία (Νο 57 στην παγκόσμια κατάταξη) ψάχνει την πρώτη παρουσία της σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να τα καταφέρει, καθώς διαθέτει ένα συμπαγές και πολύ ομαδικό σύνολο, που έχει για αιχμή του δόρατος έναν εξαιρετικό φορ τον Τέεμου Πούκι.

Ο Φαν 'τ Σιπ τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησε μέσω αλλεπάλληλων τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές του να φτιάξει το κλίμα στην ομάδα του. Η προσπάθειά του, άλλωστε, ήταν περισσότερο στον τομέα της ψυχολογίας παρά στο αγωνιστικό, όπου ούτως ή άλλως οι παρεμβάσεις του με (όλες κι όλες) δύο γεμάτες προπονήσεις δεν μπορεί να είναι και τόσο δραστικές.

Πάντως είναι βέβαιο πως στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του θα πάει με τη γνώριμη ολλανδική συνταγή του 4-3-3, ενώ θα στηριχτεί κυρίως σε πρόσωπα που με τις ομάδες τους έχουν βασικό ρόλο, χρόνο συμμετοχής και καλή παρουσία. Ως εκ τούτου, φαβορί για το τέρμα είναι ο Βλαχοδήμος, για την τετράδα της άμυνας οι Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, για τα χαφ οι Ζέκα, Σάμαρης, Μπουχαλάκης ή Πέλκας και για επιθετική τριπλέτα οι Μασούρας, Κολοβός, Κουλούρης.
Επίσης στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Μπάρκας, Πασχαλάκης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Σιόβας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Βρουσάι, Φετφατζίδης, Κουλούρης, Παυλίδης, Λημνιός, Γιαννούλης.
Από πλευράς Φινλανδίας αναμένεται να παίξουν οι Χραντέσι, Ουρόνεν, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ραϊτάλα, Σπαρβ, Καμαρά, Καριαλάινεν, Λαπαλάινεν, Λουντ και Πούκι.
Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι πως παίζει έναν «τελικό» στο ντεμπούτο το προπονητή της. Διότι αν η δεύτερη στον όμιλο Φινλανδία νικήσει στο Τάμπερε, θα στείλει τη διαφορά από τη χώρα μας στο +8. Κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει και τον πρόωρο αποκλεισμό. Το γνωρίζουν καλά, όμως, στην ελληνική Εθνική ομάδα, γι' αυτό και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιστρέψουν το κλίμα. Οχι μόνο για τον προσωπικό τους εγωισμό, αλλά και για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης...

Η βαθμολογία (4 αγων.)

Ιταλία 12
Φινλανδία 9
Αρμενία 6
Ελλάδα 4
Βοσνία Ερζεγοβίνη 4
Λιχτενστάιν 0

Η αγωνιστική
Φινλανδία - Ελλάδα
Αρμενία - Ιταλία
Βοσνία Ερζεγοβίνη - Λιχτενστάιν

Η επόμενη (6η) αγωνιστική
Ελλάδα - Λιχτενστάιν
Φινλανδία - Ιταλία
Αρμενία - Βοσνία Ερζεγοβίνη


ethnos.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael