Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυτές είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός – Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

για νοικοκυρια, επιχειρησεις


Φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το Σάββατο το βράδυ. 

Το πακέτο των φοροελαφρύνσεων, το δημοσιονομικό κόστος του οποίου έχει ήδη εκτιμηθεί στα 6 δισ. ευρώ για την περίοδο από το 2020 έως το 2023, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, την υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, το οποίο έχει ως στόχο την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα:
* Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
*Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
* Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% σε 5%.
* Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και  δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Επίσης, αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
* Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
* Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
* Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
* Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
* Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Η χώρα χρειάζεται μία σύγχρονη, ασφαλή και ευέλικτη αγορά εργασίας, με κανόνες για τους εργοδότες, με αυστηρά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία, αλλά και με συνθήκες που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ανέφερε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Εξήγγειλε δε σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου του 2020 κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. «Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Προσέξτε όμως. Μόνο για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




eleftherostypos.gr





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael