Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανησυχία προκαλεί η μελέτη Βρετανών επιστημόνων - Η κατανάλωση κοτόπουλου συνδέεται με τον καρκίνο!


Αίσθηση και ανησυχία προκαλεί μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση κοτόπουλου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Είναι η πρώτη φορά που το λευκό κρέας συνδέεται με την ασθένεια, σύμφωνα με τους Times, που αναφέρουν ότι η κατανάλωση κοτόπουλου συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο μη-Hodgkin λεμφώματος, μιας μορφής καρκίνου του αίματος, ενώ για τους άνδρες σχετίζεται επιπλέον με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.

Οι Βρετανοί καταναλώνουν ετησίως περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κοτόπουλα, τα οποία θεωρούνται ευρέως ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του κόκκινου κρέατος.



Τα ευρήματα προέκυψαν από την παρακολούθηση 475.000 μεσήλικων Βρετανών από το 2006 έως το 2014. Αναλύοντας τη διατροφή τους και τις ασθένειες που ανέπτυξαν, εντόπισαν συνολικά 23.000 χιλιάδες κρούσματα καρκίνου.

«Η κατανάλωση πουλερικών συνδέθηκε με τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και μη-Hodgkin λεμφώματος», σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health.

Η μελέτη δεν αναλύει τα αίτια αυτού το επικίνδυνου συσχετισμού και οι ερευνητές εικάζουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να τον προκαλούν. Μια εξήγηση είναι ότι το ίδιο το κοτόπουλο μπορεί να περιέχει κάποιο καρκινογόνο, αλλά μπορεί να σχετίζεται και με τον τρόπο μαγειρικής των πουλερικών.



newsbeast.gr





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael