Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας – Πώς και πού θα εφαρμοστεί


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ηλεκτρονική κάρτα 
 
Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας – Πώς και πού θα εφαρμοστεί | in.gr

Προ των πυλών είναι το μέτρο που αφορά στην ηλεκτρονική κάρτα εργασίας που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των επιχειρήσεων προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι παράμετροι.

Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Με τη χρήση της, θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου κατά τη διάρκεια των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.
Με την θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας θα ενημερώνεται το σύστημα σε πραγματικό χρόνο για το χρόνο εργασίας, την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων της επιχείρησης.
Η διαδικασία αυτή γίνεται με τη χρήση κάρτας εργασίας σε ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση) και τα στοιχεία διαβιβάζονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ΕΡΓΑΝΗ.
Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρώνονται με τα αναγραφόμενα στην υποβαλλόμενη από την επιχείρηση Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.).
Μάλιστα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα ορίσει με απόφαση του, τους κλάδους και το είδος των επιχειρήσεων ανά γεωγραφική περιοχή στις οποίες θα εφαρμοστεί το σύστημα της κάρτας εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θεσμοθετείται η «κάρτα εργασίας» στον ιδιωτικό τομέα (είχε θεσπιστεί αρχικά το 2011), αλλά είναι η πρώτη φορά που θα υλοποιηθεί
Τότε προβλέπονταν πως το μέτρο θα εφαρμοζόταν πιλοτικά σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και είδη επιχειρήσεων, ενώ όσες επιχειρήσεις υιοθετούσαν την κάρτα θα είχαν έκπτωση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές.
Οι παραβάτες θα πλήρωναν πρόστιμο 200 ευρώ αν ήταν εργαζόμενοι και 400 ευρώ αν ήταν εργοδότες.


Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας εξήγγειλε ο Μητσοτάκης από ΔΕΘ – Πώς θα λειτουργείin.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael