Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μητσοτάκης προς Ζάεφ: Δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών... αλλά θα τη σεβαστώ (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ενδελεχώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις σχέσεις Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας. 
 
Μητσοτάκης προς Ζάεφ: Δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά θα τη σεβαστώ | in.gr
Στο πλαίσιο των επαφών του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, και μετά τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι, και τον Αλεξάντε Βούτσιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό και εκφράστηκε η βούληση να προχωρήσουν οι δυο πλευρές στα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως και στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων.
 
Μητσοτάκης: Δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών
Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.
Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ζάεφ: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στη Β. Μακεδονία

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.
Μίλησε επίσης και για την ενταξιακή διαδικασία. Σημειώνεται ότι η βούληση της Ευρώπης είναι να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία για τα Δυτικά Βαλκάνια και το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
O Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι και στο παρελθόν η μη ύπαρξη Συμφωνίας δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ελληνικών επενδύσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - in.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael