Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ρομποτικής-Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό μουσείο Θεσσαλονίκης (βίντεο)


Την Πέμπτη 18-04-2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους και το διευθυντή του σχολείου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο ρομποτικής eduACT τους υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι και τους ενημέρωσαν για τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και τους στόχους τους. 

Με χρήση κατάλληλου οπτικού υλικού τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια παρατηρητικότητας και μνήμης με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο μεγάλες μικτές ομάδες. Πρώτα οι μικρές και ακολούθως οι μεγαλύτερες τάξεις συμμετείχαν εναλλάξ στα δύο μέρη του προγράμματος. Στο πρώτο μέρος του project, με απλά υλικά σχεδίασαν και υλοποίησαν κατασκευές οξύνοντας τη σκέψη και την επινοητικότητά τους, ενώ στο δεύτερο μέρος προχώρησαν στην κατασκευή μικρών ρομπότ με τη συναρμολόγηση κομματιών Lego. 

Το πρόγραμμα έφερε σε επαφή τους μαθητές με αρχές της Μηχανικής και τους δημιούργησε ερεθίσματα ώστε να βρουν λύσεις σε προβλήματα. Μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες της διαδικασίας τα παιδιά ασκήθηκαν σε κοινωνικές δεξιότητες συμμετοχής, συνεργασίας και λήψης αποφάσεων μέσα από την ομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές των μικρών τάξεων ( Β΄, Γ΄και Δ΄) επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Βυζαντινού μουσείου της πόλης, ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις αντίστοιχα στα εκθέματα του Αρχαιολογικού μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων που κάλυψε τα έξοδα της συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα.

Ο διευθυντής του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες.

2ο Δημοτικό Σχολείο ΣιάτισταςTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael