Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εντυπωσιακό: Πώς μετέτρεψαν τα πλαστικά μπουκάλια σε κήπο!

Μία πόλη μετέτρεψε τα πλαστικά απορρίμματα σε τουλίπες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ρύπανση.Μια πόλη στις νότιες Φιλιππίνες μετέτρεψε τα πεταμένα πλαστικά μπουκάλια σε λουλούδια για να δημιουργήσει έναν κήπο από χιλιάδες πολύχρωμες τουλίπες, προσελκύοντας τα βλέμματα των επισκεπτών.

Ο κήπος από τουλίπες, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, δημιουργήθηκε από 26.877 μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν από 45 χωριά γύρω από την πόλη Λαμιτάν στο Μπασιλάν, μια νησιωτική επαρχία στο νοτιοδυτικό άκρο του αρχιπελάγους.

Τα πλαστικά μπουκάλια κόπηκαν σε σχήμα τουλίπας και βάφτηκαν κόκκινα, κίτρινα, ροζ και μπλε, ενώ άλλα ενώθηκαν με άμμο και τσιμέντο και χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία μονοπατιών στον κήπο αυτό.

Οι Φιλιππίνες ρίχνουν μεγάλο μέρος των πλαστικών τους στον ωκεανό, ενώ ανακυκλώνουν μικρό μέρος των απορριμμάτων τους.

Τα πλαστικά μπουκάλια αποτελούν μεγάλο μέρος των απορριμμάτων στη Λαμιτάν και η μετατροπή τους σε τουριστική ατραξιόν θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ρύπανσης από το πλαστικό, εκτίμησε η δήμαρχος της πόλης Ρόουζ Φουριγκάι.

«Ας προσέξουμε ώστε να περιορίσουμε τη χρήση πλαστικού», επεσήμανε.

Η Μπασιλιάν είναι μία από τις πιο φτωχές επαρχίες των Φιλιππίνων, γνωστή ως προπύργιο ισλαμιστικής οργάνωσης που επιδίδεται σε απαγωγές και ληστείες.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


tovima.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael