Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Διαμαρτύρονται για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου κτηνοτρόφοι των Σιδερών – Λιβερών Κοζάνης


ην έντονη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής των Σιδερών αλλά και τον Λιβερών Κοζάνης, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, προκάλεσε η απόφαση να κατασκευαστεί στην περιοχή, από ιδιωτική εταιρεία, φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή των Σιδερών. Οι κάτοικοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης, καταγγέλλοντας πως πλέον θα μειωθούν τα βοσκοτόπια στην περιοχή, δημιουργώντας τους πρόβλημα.
 
Οι κτηνοτρόφοι  της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί το φωτοβολταϊκό πάρκο γίνεται στην περιοχή χωρίς εκείνοι να έχουν ενημέρωση , μάλιστα το ανακάλυψαν συμπωματικά. «Το κάνουν εν κρυπτώ. Αν γίνει το φωτοβολταϊκό έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κτηνοτροφία των Σιδερών, των Λιβερών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος  Τοπαλίδης, πρόεδρος του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης. Ο ίδιος προσέθεσε πως με βάση τη γνωμάτευση της Διεύθυνσης Γεωργίας Κοζάνης, είναι ναι μεν θετική, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το εάν θίγονται  τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων της περιοχών. Ακόμη, επεσήμανε ότι θα κοπούν δέντρα από την περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση των βοσκοτόπων, που έγινε με τους δασικούς χάρτες, αφού η κυβέρνηση τους είχε κάνει ενιαίους.
 Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται γιατί το όλο εγχείρημα έγινε εν κρυπτώ, όπως λένε, απορώντας γιατί έδωσαν βοσκοτόπια στις εταιρείες για να κάνουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Καταγγέλλουν ότι θα στραγγαλίσουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής. «Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας για να το κάνουν αυτό», λένε οι κτηνοτρόφοι με αγανάκτηση, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να γίνεται η όλη ενέργεια εν αγνοία των κατοίκων που ζουν στα βουνά και επαγγέλλονται από την κτηνοτροφία, λέγοντας πως στερούν από νέους κτηνοτρόφους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το επάγγελμα. «Λέμε σε αυτούς τους επενδυτές ότι δεν θα περάσουν καλά», είπε ένας άλλος κτηνοτρόφος. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον οποιονδήποτε να μας ξεριζώσει. Θα περάσουν από πάνω μας», είπε ένας άλλος κτηνοτρόφος.




e-ptolemeos.gr






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael