Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κεραμέως: «Ο καλύτερος μαθητής θα σηκώνει τη σημαία στις παρελάσεις»Η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε μια σειρά αλλαγών στα μαθήματα και μίλησε για τους «αιώνιους φοιτητές»

«Ο καλύτερος μαθητής θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ακόμη ότι στόχος είναι αυτό να ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους, αλλάζοντας την απόφαση του τέως υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, που είχε αλλάξει το σύστημα, ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία. Όπως σημείωσε, στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση. Παράλληλα, τόνισε ότι ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Η Νίκη Κεραμέως δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων φοιτητών» θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της. Η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων και όχι τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά.

Η ίδια τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά χωρίς κενά, μιας και τα βιβλία αλλά και οι καθηγητές θα περιμένουν τους μαθητές. Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη χρονιά που τα πανεπιστήμια ανοίγουν έχοντας καταργηθεί το άσυλο, η κυρία Κεραμέως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις.

ethnos.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael