Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δυτική Μακεδονία: Σε ανοιχτή γραμμή υπουργοί και βουλευτές για τη ΔΕΗ


Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, σε ότι αφορά τα θέματα της ΔΕΗ και των επιπτώσεων της μεταλιγιτικής περιόδου, αλλά και των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη Διάσκεψη του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι και το 2028, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, των βουλευτών της ΝΔ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Στάσση.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης η βουλευτής Κοζάνης, Παρασκευή Βρυζίδου, η «άτυπη αυτή συνάντηση» γίνεται στο πλαίσιο των πολύ συχνών επαφών των κυβερνητικών βουλευτών των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε «βήμα-βήμα να γίνει το καλύτερο τόσο για τη ΔΕΗ όσο και τις περιοχές αυτές μετά τη Μεταλιγνιτική Περίοδο».

Στη σύσκεψη τέθηκαν, τόσο τα ζητήματα των μετεγκαταστάσεων των πληττομένων οικισμών όσο και αυτά που έχουν σχέση με τον Τοπικό Πόρο και τις Τηλεθερμάνσεις. Για τα θέματα αυτά όπως είπε η κ. Βρυζίδου υπήρξαν και οι προβληματισμοί για την επόμενη ημέρα των βουλευτών, τόσο προς τους δύο υπουργούς όσο και προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την κ. Βρυζίδου για τα θέματα αυτά υπάρχει «η θετική στάση της Κυβέρνησης ότι θα υλοποιηθούν στο 100% οι δεσμεύσεις».

Επίσης συζητήθηκε και το μέλλον της υπό κατασκευής ατμοηλεκτρικής μονάδας V της Πτολεμαΐδας και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η απόσβεση της επένδυσης, μετά και τις προθέσεις της Κυβέρνησης να αποδεσμευτεί η χώρα το 2028 από τη χρήση λιγνίτη. Για το θέμα αυτό όπως ανέφερε η κ. Βρυζίδου εξετάζεται και το σενάριο αυτή να λειτουργήσει είτε σε συμπαραγωγή με Φυσικό Αέριο ή με άλλο εναλλακτικό καύσιμο. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε η βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, το πλάνο και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ανακοινωθούν σταδιακά από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τις ενεργειακές Περιφέρειες, έτσι ώστε να έχει επαφές με τους φορείς.ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael