Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε ρόλο ελεγκτή η ΕΛ.ΑΣ. - Θα επιβάλλει πρόστιμα

Το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μπαίνει και πάλι στο κάδρο των ελεγκτικών αρχών που θα έχουν αρμοδιότητα να διαπιστώνουν παραβάσεις και να επιβάλλουν κυρώσεις

Με τρία άρθρα στο Σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο opengov με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας» επικαιροποιεί το υπουργείο Υγείας το νέο πλαίσιο για την καθολική και πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μπαίνει και πάλι στο κάδρο των ελεγκτικών αρχών που θα έχουν αρμοδιότητα να διαπιστώνουν παραβάσεις και να επιβάλλουν κυρώσεις – πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Η άλλη είναι η απαγόρευση του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων, που μέχρι τώρα βρίσκονταν εκτός της απαγόρευσης.

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση αλλά και προσωπική δέσμευση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, για τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το κάπνισμα που συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, μια από τις πρώτες κινήσεις του υπουργού Υγείας, ήταν η απόδειξη της θέσης που είχε το πρόβλημα του καπνίσματος και μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας στην κυβερνητική ατζέντα.
Με τις νέες διατάξεις οι οποίες θα ισχύσουν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απαγορεύεται πλήρως, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:...





η συνέχεια ΕΔΩ











Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael