Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυτό το βίντεο από τα αποδυτήρια της Εθνικής είναι ακριβώς το πώς νιώθουμε σήμερα...

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Απογοήτευση.


Η χθεσινή ήταν μια κακή μέρα για το ελληνικό μπάσκετ, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κίνα. Έπειτα από μία σκληρή μάχη με την έκπληξη του τουρνουά, την Τσεχία, η Εθνική κέρδισε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τη διαφορά των 12+ πόντων για να περάσει στα προημιτελικά. 

Μετά το τέλος του αγώνα η εκπομπή της ΕΡΤ, που καλύπτει τη διοργάνωση, μετέφερε εικόνες από τα αποδυτήρια της Εθνικής την ίδια ώρα που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε δηλώσεις στην κάμερά της. Στα ζωντανά πλάνα είδαμε τους παίκτες της ομάδας φανερά απογοητευμένους, να στέκονται στον διάδρομο δευτερόλεπτα πριν περάσουν στα ενδότερα για να αλλάξουν.



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Παπανικολάου και οι υπόλοιποι αστέρες έδειχναν να μην μπορούν να δεχτούν ότι αποκλείστηκαν πριν τη φάση των «8», που για μια ομάδα η οποία έχει στις τάξεις της κάποιους από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας και τον MVP του ΝΒΑ, είναι αποτυχία.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στάθηκαν στην εικόνα του Γιάννη Μπουρούση ο οποίος φαινόταν απαρηγόρητος. Συγκεκριμένα, ο διεθνής σέντερ είχε κάτσει μόνος του και φαινόταν δακρυσμένος εκφράζοντας ουσιαστικά τον τρόπο που νιώθουμε όλοι όσοι παρακολουθούμε και αγαπάμε το ελληνικό μπάσκετ. Μια μίξη στεναχώριας και θυμού σε συνδυασμό με ένα αίσθημα αδικίας.
Στεναχώρια για τον αποκλεισμό, θυμό που δεν πιάσαμε το επίπεδο που μπορούσαμε και αδικία επειδή το διαιτητικό τρίο υπέπεσε σε τραγικά λάθη που αλλοίωσαν, σίγουρα, το τελικό αποτέλεσμα (βλέπε τα δύο ανύπαρκτα φάουλ που χρέωσαν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στέλνοντάς τον πρόωρα στον πάγκο). Ουσιαστικά, όμως, η Εθνική πλήρωσε το τίμημα της ήττας απ' τη Βραζιλία στον πρώτο γύρο. Η μεγαλύτερη αδικία δεν είχε να κάνει με τους διαιτητές, αλλά με την ίδια την ομάδα. Η αστοχία μας ήταν τρομακτική και ήταν, επίσης, ο βασικός λόγος που χάσαμε τον κρίσιμο αγώνα με τη Βραζιλία, αλλά και τη χθεσινή διαφορά. 

Όπως συμβαίνει με όλα στη ζωή, το θέμα είναι να σηκωθείς. Ναι, ο αποκλεισμός αυτός είναι ένα γερό χτύπημα, αλλά και μια προειδοποίηση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο «τρέχει» το εγχώριο μπάσκετ. Βρίσκεται σε ένα σημείο που υπεύθυνοι, πρόεδροι ομάδων, παράγοντες, φίλαθλοι και αθλητές θα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να ακολουθήσουν τον εξευτελιστικό δρόμο του ελληνικού ποδοσφαίρου των άδειων γηπέδων, της κακής Εθνικής και των διεφθαρμένων παραγόντων, ή αν έχουν τη διάθεση να δουλέψουν για να κρατήσουν το εθνικό μας σπορ στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ακόμα.


vice.com



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael