Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΓΣΕΕ: Παγκόσμια δράση για την κλιματική αλλαγή


Mια Δίκαιη Μετάβαση για όλους πρέπει να αποτελεί μέρος των σχεδίων δράσης για το κλίμα. Οι κυβερνήσεις αισθάνονται την πίεση και τώρα είναι η στιγμή να ακούσουν τις φωνές μας για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων για το κλίμα.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια παγκόσμια εβδομάδα δράσης η οποία διοργανώθηκε ώστε να συμπέσει με τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα (23 Σεπτεμβρίου).

Αρχίζοντας με την παγκόσμια απεργία μαθητών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και με κορύφωση την παγκόσμια ημέρα δράσης την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στους χώρους δουλειάς ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο των εργαζομένων.
Τα σωματεία μπορούν να ενώσουν τις ενέργειές τους με το banner #JustTransition για #ClimateAmbition στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξουν την υποστήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος στις δράσεις για την Κλιματική Αλλαγή κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης.
Τον Ιούνιο, η δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο προωθούν μόνο μεταβατικά μέτρα
στο χώρο εργασίας. Τον Σεπτέμβριο, μεταφέρουμε τις απαιτήσεις μας από τους χώρους εργασίας σε αίθουσες χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο.
Ας δούμε όμως τι θέλουν τα συνδικάτα στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για την παγκόσμια εβδομάδα δράσης η οποία σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή, τόσο από την άποψη της δημόσιας προσοχής όσο και από τις πολιτικές αποφάσεις.
Η Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα συγκαλείται από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρρες με στόχο την ενεργοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων. Στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου του ΟΗΕ για το κλίμα, όλες οι χώρες έχουν ορίσει «εθνικά καθορισμένες εισφορές» (NDCs). Αυτές καθορίζουν τους κλιματικούς στόχους κάθε χώρας και συνοδεύονται από κυβερνητικά σχέδια για το πώς θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι για να αποτελέσουν μέρος του σχεδιασμού αυτών των αποφάσεων.
Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για μια επιτυχημένη και διαρκή παγκόσμια μετάβαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι η οικοδόμηση της κοινωνικής συναίνεσης εξασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν μέρος των τοπικών, βιομηχανικών και εθνικών σχεδίων. Τα συνδικάτα προσεγγίζουν τους διαμορφωτές πολιτικής με προτάσεις Δίκαιης Μετάβασης. Πολλά έχουν ήδη αναφερθεί αλλά αναμένουμε αρκετά τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε όλες τις κυβερνήσεις στη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών να συνεργαστούν με τους εργαζόμενους και να ενσωματώσουν συγκεκριμένα μέτρα Δίκαιης Μετάβασης στα σχέδια δράσης τους, για το κλίμα. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν από τις κυβερνήσεις να υπογράψουν τις δεσμεύσεις για τη Δίκαιη Μετάβαση που έχουν προταθεί από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και του Περού και υποστηρίζονται από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και τα Διεθνή Συνδικάτα .
Στις 27 Σεπτεμβρίου στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητριών/ών ως γονείς, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φίλες/οι και συμπολίτες, και συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή.









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael