Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

58 χρονος από την Πτολεμαΐδα, κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου-Νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική


58χρονος από την Πτολεμαΐδα διαγνώστηκε με τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Πάσχει από εγκεφαλίτιδα, πυρετό με θόλωση επικοινωνίας και αρχικά μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο. Κατόπιν διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται ακόμα. Να αναφέρουμε σε αυτό τα σημείο ότι οι θάνατοι το 2019 είναι λιγότεροι απ’ ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί είκοσι (20) θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών, όταν πέρυσι ήταν 50, οπότε καταγράφεται μια φθίνουσα πορεία.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 12/09/2019 (13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί εκατόν εβδομήντα έξι (176) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν εννέα (109) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα εξήντα επτά (67) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1). Έχουν καταγραφεί είκοσι (20) θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών.
Ο αριθμός δηλωθέντων ασθενών στο δήμο Εορδαίας είναι 1 με αναλογία 2, 2 ανά 100.000 πληθυσμού
με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), ανά εκτιμώμενο Δήμο έκθεσης, Ελλάδα, 2019, έως 12/09/2019. Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Με στόχο την προφύλαξή σας από τα κουνούπια, ο ΕΟΔΥ συνιστά:

-Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), κατάλληλα (μακριά) ρούχα, σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες.
-Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι σας, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι σας (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στην καταπολέμηση των κουνουπιών).

Ιωάννα Παπαδημητρίου- prlogos.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael