Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Μετακομίστε μόνιμα στα χωριά μας και σας δίνουμε 25.000 ευρώ»Ένα από τα πολλά μικρά χωριουδάκια της περιφέρειας του Μολίζε που αναζητούν εναγωνίως... κατοίκους

Το Μολίζε, μια από τις μικρότερες και πιο αραιοκατοικημένες περιφέρειες της Ιταλίας, έβγαλε αγγελία για επίδοξους μόνιμους κατοίκους. Το αντίτιμο είναι μεγάλο, αλλά υπάρχει και ένας όρος που ίσως αποτρέψει πολλούς...

Μια εξαιρετικά αραιοκατοικημένη περιφέρεια στην κεντρική Ιταλία προσφέρει σε όσους το επιθυμούν 700 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα τρία χρόνια (σύνολο 25.200 ευρώ) για να ζήσουν σε ένα από τα χωριά της.
Το Μολίζε, μια επαρχία της κεντρικής Ιταλίας που συνορεύει βόρεια με το Αμπρούτσο, δυτικά με το Λάτιο, νότια με την Απουλία και την Καμπανία ενώ ανατολικά βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα, είναι μια από τις μικρότερες σε πληθυσμό περιοχές στην χώρα καθώς μόλις 320.838 άνθρωποι μένουν μόνιμα στα 4.438 τ.χλμ. της έκτασής της.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Ντονάτο Τόμα έριξε… το τυράκι σε όποιον επιθυμεί να μετακομίσει μόνιμα εκεί, σε κάποιο από τα δεκάδες κυρίως ορεινά χωριά της περιφέρειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχει και ένα… catch-22 στην υπόθεση: αφενός το χωριό που θα επιλέξει να έχει λιγότερους από 2.000 κατοίκους και αφετέρου ο νεοφερμένος να δεσμευτεί πως θα ανοίξει μια επιχείρηση εκεί.

«Αν είχαμε προσφέρει μια επιδότηση, θα φαινόταν σαν μια ακομη φιλανθρωπική κίνηση», δήλωσε ο Τόμα.
«Θέλαμε να κάνουμε περισσότερα από αυτό. Θέλαμε τους ανθρώπους να επενδύσουν εδώ. Μπορούν να ανοίξουν κάθε είδους δραστηριότητα: ένα φούρνο, ένα παντοπωλείο, ένα εστιατόριο, οτιδήποτε. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε μια νέα πνοή ζωής και κίνησης στις αραιοκατοικημένες πόλεις μας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον πληθυσμό τους».

Ο Τόμα ανακοίνωσε επίσης ότι κάθε πόλη με λιγότερους από 2.000 κατοίκους θα λάβει 10.000 ευρώ μηνιαίως με τον οποίο θα κατασκευάσει ή θα επιδιορθώσει υποδομές και θα προωθήσει πολιτιστικές δραστηριότητες.

«Δεν μιλάμε μόνο για την αύξηση του πληθυσμού. Οι άνθρωποι χρειάζονται επίσης καλές υποδομές και έναν σοβαρό λόγο προκειμένου να παραμείνουν εδώ», ανέφερε.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Istat), το Μολίζε συγκαταλέγεται στις περιφέρειες εκείνες που έχουν χάσει τους περισσότερους μόνιμους κατοίκους τα τελευταία χρόνια: πάνω από 9.000 άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή αυτή από το 2014 μέχρι σήμερα.
Ενώ το 2018, περισσότεροι από 2.800 κάτοικοι πέθαναν ή μετακόμισαν σε άλλη περιοχή, σχεδόν 1.000 περισσότεροι από ό,τι το προηγούμενο έτος.
Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός πως σε εννέα από τις πόλεις της δεν καταγράφηκε ούτε μία γέννηση!

Για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια, ο αριθμός ιταλών πολιτών που ζουν στην Ιταλία μειώθηκε στα 55 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Istat.


protagon.grTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael