Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

11 Σεπτεμβρίου 2001: Πέρασαν 18 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε ο κόσμος... (φωτο-βίντεο)Είναι βαθιά χαραγμένο στο μυαλό μας το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Την ώρα της εκπομπής μας παρακολουθούσαμε με τρόμο σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.
Ήταν ίσως η πρώτη εκπομπή στην Ελλάδα που έδωσε την είδηση και εμείς με αγωνία παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις.
 
Μια επίθεση που έδειξε πολλά πράγματα για τα συναισθήματα των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και ήταν μία πρώτη ένδειξη για τις σημαντικές αλλαγές στην συμπεριφορά των Ελλήνων.
Από το απόγευμα αυτό, ο κόσμος μας έπαψε να είναι ο ίδιος και είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.
Όπου και να χάνονται ανθρώπινες ζωές, εμάς θα μας βρίσκει αντίθετους, πέρασαν 17 χρόνια.
Κώστας Ζουγρής

Το πρωινό της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2001 θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην παγκόσμια ιστορική μνήμη ως η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο. Οι ΗΠΑ δέχονταν επίθεση στο έδαφός τους περίπου 3.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους, αμέτρητα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και πολλές θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να προκαλούν.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου, τη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο στιγμάτισαν για πάντα τις ΗΠΑ και τον πλανήτη και άλλαξαν άρδην την γεωπολιτική, πολιτική και οικονομική σκακιέρα.
Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που διέπραξαν 19 εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα χρησιμοποιώντας σαν όπλα εμπορικά αεροσκάφη τα οποία κατέλαβαν και έριξαν στους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, και στο Πεντάγωνο, κοντά στην Ουάσινγκτον, ενώ ακόμη ένα επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη σε μια εξοχική περιοχή της πολιτείας Πενσιλβάνια, στο Σάνκσβιλ.

Ο ουρανός του Μανχάταν φωτίζεται από το σημείο μηδέν, εκεί όπου κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι 
sept11 3fghΠέρα από τις πληγές εντός ΗΠΑ που παραμένουν ανοιχτές, ο «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που κήρυξε η τότε κυβέρνηση Τζορτζ Μπους μαίνεται μέχρι σήμερα έχοντας αφήσει στο πέρασμά του εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, κατεστραμμένες χώρες και σημαντική αλλαγή εξουσίας σε πολλές χώρες, κυρίως στη Μέση Ανατολή και στις γειτονικές περιοχές.

apotis4stis5.com

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael